U razvoju je Mafia 4, bit će prequel originalnoj trilogiji

Screenshot: Youtube

NOVI nastavak Mafije, četvrti u popularnom gangsterskom serijalu, u razvoju je, a trebao bi biti prequel originalnoj trilogiji.

Kako javlja Kotaku, razvoj igre vodi Hangar 13, studio iz Velike Britanije koji je vodio razvoj Mafije 3 i remastere trilogije. Razvoj igre vodi Nick Baynes, koji je nedavno na čelu Hangara 13 zamijenio Hadena Blackmana, šefa i osnivača studija. S obzirom na to da se radi o prequelu, moguće je da će radnja igre biti smještena u prohibicijski period pred sam početak originalne igre.

Hangar 13 je navodno odlučio da za razvoj spomenute igre ne koristi Mafia 3 engine, već da se okrene mogućnostima koje donosi Unreal Engine 5. Igra je navodno u ranom razvojnom stadiju, pa će zasigurno proći još neko vrijeme prije nego što saznamo neke konkretnije detalje.

O studiju Hangar 13 već neko vrijeme se nije ništa čulo, točnije otkad je njihov ambiciozni projekt Volt krajem prošle godine u potpunosti terminiran. Nakon što je Take-Two spremno otpisao čak 53 milijuna dolara, koliko je do trenutka otkazivanja spomenute igre utrošeno na njezin razvoj, sudbina studija je bila neizvjesna, ali čini se da je Take-Two ipak odlučio pružiti šansu ovom razvojnom timu.