Četiri nesigurna horoskopska znaka koja vrijeđaju druge kada se osjećaju ranjivo

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

KADA se osjećamo ranjivo ili nesigurno, često pribjegavamo obrambenim mehanizmima kako bismo se zaštitili. Jedan od tih mehanizama može biti i projekcija - proces u kojem vlastite osjećaje ili karakteristike koje ne možemo prihvatiti kod sebe, pripisujemo drugima. Ova dinamika može biti vrlo štetna za međuljudske odnose, stvarajući napetosti i nesporazume. Neki horoskopski znakovi su posebno skloni ovakvom ponašanju i vole napadati druge ljude kada se osjećaju ranjivo ili nesigurno. Evo o kojim je znakovima riječ.

Ovan

Kada se osjećaju ranjivo, Ovnovi često napadaju druge kako bi se osjećali snažnije. Njihove nesigurnosti mogu biti duboko skrivene, ali kada su suočeni s izazovima, prva reakcija često im je napad. Umjesto da se suoče s vlastitim strahovima, Ovnovi će radije kritizirati ili vrijeđati druge, iako im nije namjera povrijediti ih.

Blizanci

Blizanci su vrlo komunikativni i često koriste riječi kao oružje. Kada se osjećaju nesigurno, mogu postati sarkastični i cinični. Blizanci brzo razmišljaju i još brže pričaju, što ih čini opasnima u verbalnim sukobima. Njihova nesigurnost često proizlazi iz straha da nisu dovoljno dobri ili da nisu prihvaćeni, pa će kritizirati druge kako bi skrenuli pažnju s vlastitih nedostataka.

Lav

Kada im je ugrožen osjećaj vlastite vrijednosti, ponosni Lavovi mogu postati vrlo osjetljivi na kritike i skloni napadima na one koji im prijete. Lavovi često koriste uvrede kako bi se obranili od osjećaja nesigurnosti, jer žele izgledati snažno i nepokolebljivo. Iza njihove arogancije često se krije dubok osjećaj nesigurnosti.

Škorpion

Kada se osjećaju nesigurno, Škorpioni postaju posebno sumnjičavi i zauzimaju obrambeni stavi. Škorpioni mogu biti vrlo oštri i povrijediti druge riječima, često iz straha da će oni sami biti povrijeđeni. Njihova nesigurnost može ih učiniti vrlo tajnovitima i defenzivnima, što rezultira uvredama i napadima na druge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.