Horoskop otkriva koji su znakovi uspješni u školi, a koji ne vole učiti

Foto: Press

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku

POČELA je nova školska godina, a s njom i nove obaveze i aktivnosti. Neki su zbog toga sretni, a neki već sada odbrojavaju dane do idućih praznika. Doznajte kakvi su horoskopski znakovi u školi, jesu li dobri učenici koji na vrijeme ispunjavaju obaveze ili više vole zabušavati, a omiljeni im je predmet školski odmor.

Ovan

Tvrdoglavi su pa ne žele učiti ono što ih ne zanima. Možda nemaju izvrsne ocjene niti se mogu pohvaliti dobrim zalaganjem, no najbolji su u tjelesnom odgoju i redovito osvajaju medalje na sportskim natjecanjima.

Bik

Bikovi su dobri u predmetima koji traže umjetnički talent, primjerice u glazbenoj i likovnoj kulturi, dok im prirodne znanosti slabije leže. Iako znaju biti dobri u matematici, nikako ne vole kemiju i fiziku, a mrska im je i filozofija jer im je nerazumljiva.

Blizanci

Toliko su svestrani i inteligentni da im sve ide od ruke, no interesi su im raspršeni. Sve ih zanima, no malo što u tolikoj mjeri da bi se tome ozbiljno posvetili. Skloni su kampanjskom radu pa obično uče za ispit dan prije polaganja. Često izađu nepripremljeni i improviziraju do prolazne ocjene.

Rak

Rakovi su marljivi, radišni i odgovorni i više od ičega žele da ih profesori vole. Odlično im leže predmeti poput povijesti i književnosti, dok bi kemiju, matematiku i fiziku najradije zabranili i uklonili s kurikuluma.

Lav

Lavovi su rođeni vođe pa će se brzo izboriti za ulogu predsjednika razreda ili kapetana školske momčadi. Učenje im je manje zanimljiv aspekt obrazovanja od napredovanja na društvenoj ljestvici, no potrudit će se i oko toga ako procijene da bi im dobre ocjene mogle donijeti korist.

Djevica

Djevice su najveći štreberi Zodijaka. One nikada nisu odsutne s nastave, a markiranje im je nepoznat pojam. Redovito uče i pišu domaću zadaću, a za njih je karakteristično i da nikada ne dolaze nepripremljene na ispit. Najviše ih ljuti što svi pokušavaju od njih prepisivati.

Vaga

Vage su popularne među profesorima i učenicima. Svi ih vole jer su lijepe, ljubazne, umiljate i ne žele se svađati. Obično imaju dobre ocjene, no postoje neki predmeti koji su im jako naporni, poput biologije i kemije. Rado se učlanjuju u razne klubove i grupe zbog želje za druženjem.

Škorpion

Škorpioni spadaju u iznimno bistre i nadarene, no i svojeglave učenike koji ne vole slijediti pravila. Obično su dobri samo u predmetima koji ih zanimaju, poput kemije ili psihologije. Ovi samotnjaci rijetko sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima jer ne vole udruživanja u grupe.

Strijelac

Iznimno su znatiželjni i sve ih zanima, no brzo gube interes. Odlično se snalaze u filozofiji i učenju stranih jezika, a drag im je i zemljopis, no ostale prirodne znanosti previše su im dosadne da bi im se posvetili. Često sudjeluju u debatnom klubu ili razmjeni učenika.

Jarac

Čak i ako nisu najpametniji, potrudit će se da imaju najbolje ocjene. Od malih su nogu svjesni da ih trud, rad i odricanje vode do uspjeha pa će marljivo učiti dok se njihovi prijatelji igraju i zabavljaju. Ozbiljniji su od vršnjaka pa će tako pristupiti i školskim obavezama.

Vodenjak

Iznimno su inteligentni, no ne spadaju u učenike s najboljim ocjenama jer ne slijede pravila i ne žele učiti ono što ih ne zanima. Privlače ih predmeti poput informatike, dizajna ili tehničke kulture, dok su im povijest i književnost predosadne, osim naravno ako se ne radi o znanstvenoj fantastici.

Ribe

Ove umjetničke duše najviše vole književnost, glazbeni i likovni odgoj, a posebno se ističu u pisanju sastava i eseja. Brojke im nikako ne idu pa obično imaju loše ocjene iz matematike i fizike, no ako ih se pravilno usmjeri, mogu i u tome biti dobri.