2.2 milijuna pregleda: Emotivni susret konja nakon godina razdvojenosti topi srca

Foto: Unsplash

Emotivan susret između dva konja, koji su godinama bili razdvojeni, rasplakao je korisnike TikToka. U viralnom videu, vlasnik konja vodi jednog konja prema ograđenom prostoru gdje ga nestrpljivo čeka njegov brat. Dok se konj približava, njegov brat počinje trčati uokolo čim ga ugleda.

Kada se konačno nađu licem u lice, konji se naginju jedan prema drugome, nježno se dodirujući glavama, kao da su dugo čekali ovaj trenutak.

U opisu videa, vlasnik postavlja pitanje: "Mislite li da se konji sjećaju jedan drugoga nakon godina razdvojenosti?"

@wranglerbum Do you think horse brothers remember each other after being apart for years? #horsesoftiktok #smileforward ♬ SomeoneYouLoved(Cover) - 十八闲客

Ova dirljiva scena pokazuje da su konji očigledno osjetili nešto prilikom ponovnog susreta, ali što znanost kaže o odnosima među konjima i njihovoj sposobnosti da se sjećaju drugih konja?

Prema istraživanju koje su proveli francuski znanstvenici 2020. godine, a objavljeno je na Nature.com, konji ne samo da su sposobni prepoznati druge konje već mogu prepoznati i ljude na temelju njihovih crta lica, čak i ako ih neko vrijeme nisu vidjeli.

U studiji su konjima prikazivane fotografije njihovih skrbnika i osoba koje nikada nisu srele, a nagradu su dobili bez obzira na to koju su osobu dodirnuli. Rezultati su pokazali da su konji puno češće dodirivali poznata lica nego nova, unatoč tome što je nagrada bila ista. To ukazuje na to da su konji prepoznali svoje skrbnike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.