4 obitelji odbacile su psa invalida: Udomio ga je čovjek koji zna kako mu je

Screenshot/facebook.com/Darrell Rider/kolaž

ŽIVOTINJE koje život provode u azilu žude za toplinom i ljubavlju koju pruža obiteljski dom. Nije svaka od o njih iste sreće jer neke usvojene životinje brzo budu odbačene.

U prihvatilištima se nalaze i životinje koje su tijekom života preživjele traumu zbog koje su se suočile s deformitetom. To je slučaj sa psom po imenu Bandit. Njegove su stražnje noge nepokretne uslijed zdravstvenih problema. Njegovu tužnu priču čuo je čovjek koji se također kreće pomoću kolica. Nije puno oklijevao da preuzme brigu o Banditu jer najbolje zna koliko je težak život invalida.

Psi koji se nađu u azilu barem jednom tijekom života imali su veliku nevolju. Bandit je čak četiri puta udomljen i svaki put se vraćao u prihvatilište. Spašen s ulice, a potom prebačen u azil za životinje područja Gwinnett u američkoj saveznoj državi Georgiji. Potom se našao pod nadzorom organizacije koja radi pri lokalnom zatvoru. Tamo žive psi koji su pošteđeni eutanazije, a brigu o njima vode zatvorenici.

Veterinari su otkrili da pas ima srčane parazite te da mu je potrebno dugo i uporno liječenje. Činilo se da se neće pojaviti obitelj koja bi prihvatila Bandita, dok se nisu pojavili Darrell i Sue Rider. Prvi put su ga vidjeli na Facebooku. Nije im smetalo što životinja ima posebne potrebe jer se Darrell suočava s istim životnim problemom. Ostao je paraliziran od struka nadolje uslijed ozljeda dobivenih u nesreći. Prvobitne prognoze ukazivale su da je oduzetost nogu privremena, ali dogodio se najgori scenarij, prenosi Bored Panda.

"Najzanimljivije je to što Bandit i ja dijelimo istu sudbinu. Obojica imamo istu dijagnozu i koristimo invalidska kolica. Sue i ja dobro znamo što je nužno da bi Bandit imao normalan život. Njegova prisutnost produbila je naš odnos", kaže Darrell.

Bandit se savršeno uklopio sa štićenicima kazneno-popravne ustanove, a u novom domu se još bolje osjeća.

"Prilagodio se na život u našem domu bolje nego što smo očekivali. Mi smo njegova nova obitelj i ne bismo bili ovako sretni da Bandit nije s nama", navodi Darrell.

Pročitajte više