Mnogo teže pronalaze dom: Foto-projekt za podizanje svijesti o udomljavanju crnih pasa

Foto: Fred Levy (Black Dog Project)

44-GODIŠNJI američki fotograf Fred Levy nedavno je pokrenuo Black Dogs Project, inicijativu za podizanje svijesti o udomljavanju crnih pasa.

Brojni ljubitelji životinja koji se bave udomljavanjem znaju da je za crnoga psa mnogo teže pronaći dom nego za pse ostalih boja. Razlog nije potpuno jasan, ali se nagađa da je za stereotip koji se neformalno naziva Sindromom crnog psa možda kriva činjenica da crne životinje u filmovima i knjigama obično simboliziraju nesreću ili zlu kob.

"Ponekad su crni psi ljudima strašniji. To vrlo, vrlo nepravedno. Mala žuta čivava može vas ugristi brže od velikog crnog psa", istaknuo je Hope Hancock, izvršni direktor Prevencije okrutnosti nad životinjama Okruga County u Raleighu (Sjeverna Carolina) za ABC News.

"Mislim da će ovaj projekt biti dobar grafički izazov te svatko ima dobru priču. Želim staviti naglasak na ovu temu te podsjetiti ljude koji tragaju za savršenim psom da i crni psi imaju prekrasne karaktere", rekao je fotograf Levy za Huffington Post.

Vlasnike svojih modela pronalazi putem društvenih mreža. Kako ističe, "radi se o nevjerojatnom putovanju" koje će, nada se, biti pretočeno u knjigu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.