Najbolji lovački psi: Veliki, mali i u svim bojama, ali odlični parteru u lovu

Foto: Shutterstock

ŽELITE odanog partnera u lovi koji će vam pomagati u praćenju tragova, lovu i pronalaženju lovine. Pasmine koje slijede najbolji su lovački psi. Variraju u veličini i vještinama, ali vole ugađati i prepuštati lovinu svome vlasniku.

Labrador

Ovi su psi, osim što su umiljati i privrženi ljubimci, odlični plivači što ih čini vrlo dobrim izborom za lov na patke. Lovinu neće raskomadati, već je donijeti neoštećenu.

Američki palež - crni rakunski gonič


Ovu ćete pasminu često vidjeti s njuškom koja se vuče po zemlji. Uporni su i odlučni lovci koji će ostati na trgu bez obzira na uvjete na terenu. Ova prijazna pasmina je relativno povučena u odnosu na druge lovačke pse, ali zna pokazati i svoju lovačku crtu.

Njemački kratkodlaki ptičar

Ova pasmina je najpoznatija po lovu na ptice, ali snaći će se i u traganju za drugim životinjama. Inteligentni su i lako ih se trenira.

Brittany (Epagneul Breton)

Inteligentna pasmina puna energije koja jedva čeka trening i lov - bio bi kratak opis. Najpoznatiji po lovu na ptice jer ih lako pronalazi, ali i donosi.

Bigl



Poznato lajanje i zavijanje zbog kojega imate problema sa susjedima razlog je zbog kojega je ovaj pas odličan lovački partner. Ima odličan njuh, mnogo energije i veseo karakter. Najbolji je u lovu na zečeve i prepelice.

Španjolski vodeni pas


Ovaj se pas često koristi kao ovčar, ali najuspješniji je kao lovački pas u lovu na vodene ptice. Također se koristi u potražnim i spasilačkim akcijama te kao pomoć snagama sigurnosti u potrazi za eksplozivima i narkoticima.


Zlatni retriver

Kao i labrador, ovaj je umiljati pas najbolji u lovu na patke. Vrlo su inteligentni i lako ih je trenirati te imaju mnogo energije. Također služe kao radni psi.

Pointer


Lovački preci ove pasmine učinili su ga ne samo dobrim lovačkim psom, nego i snažnom životinjom vrlo dobre kondicije. Ovi psi lovcu pokazuju gdje se nalazi ptica ili drugi plijen. Može biti u lovu satima prije nego što izgubi energiju, što znači da mu treba mnogo aktivnosti kada nije u lovu.

Engleski springer španijel



Neka vas ne zavara sitna građa ovoga psa koji je odličan lovac. Ima mnogo energije pa može dugo biti u lovu i vrlo se lako prilagođava različitim tipovima terena. Koristi se najviše za lov na ptice.

Fox terijer

Ovi su psi, kako im i ime govori, najprije bili predviđeni za lov na lisice. Odličan vid, sitnija građa i dobra kondicija čini ga dobrim izborom za lov i na zečeve i na ptice. Danas se rijetko koriste u lovu, ali vole kopati i iskopavati štetočine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.