Najveća izložba egzotičnih životinja u Hrvatskoj: Pitoni, egzotični gušteri, tarantule...

Foto: Egzotika

U ZAGREBU se održava najveća izložba egzotičnih životinja u Hrvatskoj - Egzotika.

Posjetili smo zanimljivu izložbu ovih kod nas rijetkih životinja. Neke od njih, kao što su veliki gušteri argentinski tegu i australazijski rovaš, jedini su primjerci u Hrvatskoj. Tu je i desetak različitih vrsta pitona, od kraljevskog do zelenog i albino, kao i glasovita boa constrictor.

Voditelj izložbe i vlasnik tvrtke koja je organizira - Teraristika - Matija Mesic proveo nas je izložbom te nam, osim brojnih zmija i guštera, pokazao i škorpione, goleme pauke, žabe, kornjače i insekte izložene u preko 70 terarija, tj. više od 60 različitih životinjskih vrsta na jednom mjestu.

Stručno vodstvo


Vrsni poznavatelj ovih gmazova, insekata i vodozemaca o svakoj nam je vrsti ponešto ispričao, čime se hrani, kako živi, odakle dolazi i po čemu je specifična. Posebno je ponosan na guštere argentinskog tegua i australazijskog rovaša.

Izložba se nalazi u Importanne centru na lokaciji Mezanin 81a i  možete je posjetiti do 6. siječnja sljedeće godine u vremenu od 11 do 19 sati. Na Facebook stranici izložbe Egzotika možete pratiti i različite aktivnosti i najave pa prisustvovati, primjerice, hranjenju zmija, koje se već održalo prošle nedjelje.

Izložba je već jednom održana u Zagrebu, a održala se i u više hrvatskih gradova. Prodajna je te ondje možete nabaviti neke gmazove, hranu te potrebnu opremu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.