Antonija je 2 mjeseca tražila mačka Pavu po Maksimiru, on je stigao do Velike Gorice

Foto: Facebook

MIKROČIPIRANJE pasa je propisano zakonom, no mikročipiranje mačaka je prepušteno dobroj volji i savjesti pojedinaca. Prijatelji životinja na svom su Facebook profilu podijelili e-mail koji su nedavno primili od gospođe Antonije, koji je izvrstan primjer kako i mikročipiranje mačaka pomaže životinjama i njihovim skrbnicima.

"Želim Vam priopćiti jednu krasnu vijest, radi se o mom milom mladom mačku Pavi koji mi je bio nestao iz Pančićeve ulice, Maksimir, 30. ožujka 2020., a našla sam ga zahvaljujući mikročipu, dobrim ljudima i Božjoj pomoći 3. lipnja 2020., tj. nakon dva mjeseca i tri dana u Velikoj Gorici!" započela je Antonija.

Dodala je da e-mail piše i zato što misli da treba što više naglašavati potrebu čipiranja. 

"Naime, dok je mikročipiranje obvezno za pse, kod mačaka to nije slučaj pa se čak čuju mišljenja kako čipiranje mačaka baš nema smisla s obzirom na njihovu poznatu radoznalost i stoga nekontrolirano kretanje. E, ovo je zoran primjer da se ugradnja mikročipa itekako isplati, vrijedi svaku kunu, jer bez toga ja sam mogla pretražiti cijeli maksimirski kvart i šire, a Pavo je sve to vrijeme bio u Velikoj Gorici", naglasila je.

Potom je ispričala što se događalo s Pavom.

"Vjerojatno se u našem susjedstvu sakrio u neki kombi ili slično i onda izašao kad je vozilo stalo i vrata se otvorila. Neizmjerno sam zahvalna svim dobrim ljudima koji su se o njemu lijepo brinuli, zavoljeli ga i na koncu ga sretnim spletom okolnosti odveli u tamošnju veterinarsku stanicu gdje mu je veterinar očitao čip i vidio da ga tražim već dva mjeseca (naime, ja sam odmah stavila sve njegove i moje podatke u bazu podataka u Dumovcu, u raznim udrugama i u sve veterinarske ambulante u Zagrebu i okolici). Naravno, doživjela sam pozitivni šok kad me je taj dragi gospodin nazvao i rekao mi da je moj Pavo tamo, da je dobro i zdravo, kod krasnih ljudi; odmah sam otišla po njega, naravno, i uz to stekla krasne nove prijatelje", ispričala je.

Mikročipiranje pasa je propisano zakonom, no mikročipiranje mačaka je prepušteno dobroj volji i savjesti pojedinaca....

Objavljuje Prijatelji životinjaNedjelja, 21. lipnja 2020.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.