Lijepe vijesti iz Pule: Morska kornjača Kolumbo se oporavlja, uspio je zaroniti

Foto: Aquarium Pula

Lijepe vijesti stižu iz pulskog Centra za oporavak morskih kornjača.

"Glavata želva Kolumbo koja je kod nas stigla u 10. mjesecu danas je napokon uspjela u potpunosti zaroniti i ostati pod površinom nakon što smo je prošlog tjedna premjestili u veliki bazen zapremnine 100 tisuća litara", objavili su iz pulskog akvarija.

Lijepe vijesti stižu iz našeg Centra za oporavak morskih kornjača! Glavata želva "Kolumbo" koja je kod nas stigla u 10. mjesecu danas je napokon uspjela u potpunosti zaroniti i ostati pod površinom nakon što smo je prošlog tjedna premjestili u veliki bazen zapremnine 100 tisuća litara. Kolumbo je stigao s Kornata u visokom stupnju neuhranjenosti, s poremećajem plovnosti te prisutnosti velikog broja pijavica (Ozobrancuhs sp.). Poremećaj plovnosti kod pronađenih jedinki često se pojavljuje te je teško ustanoviti točan uzrok. Kod dijagnosticiranja se u obzir uzima više čimbenika od kojih su najčešći problemi s respiratornim (pluća) i probavnim sustavom (npr. strana tijela) te s celomnom šupljinom i dr. Kornjače se hrane najčešće beskralježnjacima s morskog dna stoga je vrlo važno da mogu zaroniti. Uz Kolumba, na oporavku se nalazi još šest glavatih želvi.

Objavljuje Aquarium Pula u Ponedjeljak, 13. ožujka 2023.

"Kolumbo je stigao s Kornata u visokom stupnju neuhranjenosti, s poremećajem plovnosti te prisutnosti velikog broja pijavica (Ozobrancuhs sp.). Poremećaj plovnosti kod pronađenih jedinki često se pojavljuje te je teško ustanoviti točan uzrok. Kod dijagnosticiranja se u obzir uzima više čimbenika od kojih su najčešći problemi s respiratornim (pluća) i probavnim sustavom (npr. strana tijela) te s celomnom šupljinom i dr. Kornjače se hrane najčešće beskralježnjacima s morskog dna stoga je vrlo važno da mogu zaroniti", pojasnili su.

Uz Kolumba na oporavku je još šest glavatih želvi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.