Čorki nema dom, a večeras je postao zvijezda. Njegova tužna priča pretočena je u film

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Iako je sitan, Čorki je večeras bio glavna zvijezda Adventa u udruzi Indigo. Hrvoje Podobnik Gero toliko se zaljubio u ovog psića da je o njemu snimio kratki film. Zašto? Da bi čitavom svijetu pokazao o koliko se divnom psu radi i pokušao mu pronaći dom zauvijek.

"Čorkija šećem već oko deset mjeseci. Nisam službeno volonter Udruge, ali dolazim šetati pse nekoliko puta tjedno", rekao je u razgovoru za Index redatelj Hrvoje Podobnik Gero.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Za Čorkija su govorili da je mješanac čivave i jorkširskog terijera, tako je i dobio ime. No, zapravo više vuče na Jack Russell terijera.

"Kupljen je klincima zbog rastave. Naravno, klinci nisu mogli hendlati psa i tako je završio u Indigu", doznajemo iz filma.

"Shvatio sam da je on pobjednik"

Gero otkriva da je Čorki u početku bio nervozan zbog svih trauma koje je doživio. Počeo ga je voditi u šetnje i tada je shvatio da je riječ o iznimno dobrom psu koji iz dana u dan sve više napreduje.

"Shvatio sam da je on pobjednik, da je prevladao sve svoje probleme i da zaslužuje da o njemu snimim film. Još jedna stvar koju kod njega obožavam jest što je stvarno smiješan. Njegovi bivši vlasnici su mu zamjerali što je temperamentan, ali on nije kriv što se takav rodio. Imamo slične sudbine, pa je i to jedan od razloga zbog kojeg ga volim", ispričao je.

Čorki, glavna zvijezda našeg adventa❤️ Naš Čorki, mali, a veliki pas! Ovaj presimpatični malac ima dvije godine i...

Objavljuje Udruga za dobrobit i zaštitu životinja IndigoSubota, 9. prosinca 2023.

Čorki je pas čija je životna priča nevjerojatno tužna, ali još uvijek može dobiti sretan kraj. Ako ga priželjkujete, javite se u Udrugu za dobrobit i zaštitu životinja Indigo. Čorki vas čeka, a film o njemu možete pogledati u nastavku.