Čovjek umro od ozljeda koje mu je bik zadao za vrijeme borbe u Španjolskoj

Foto: telecinco.es

BORBE bikova poznate su u Španjolskoj, Portugalu te u nekim dijelovima Francuske. Jednima predstavljaju zabavu, tradiciju i način na koji lako mogu privući turiste, dok drugi borbe s bikovima, bez obzira na povijesne okolnosti, smatraju klanjem, sakaćenjem nedužnih životinja i hororom koji bi trebalo zabraniti.

Iako bikovi imaju gotovo nikakvu šansu za preživljavanje, dogodi se i da nastradaju toreadori i matadori, a ponekad i obični gledatelji. Jedan takav scenarij dogodio se prije nekoliko dana u Španjolskoj. Nije otkriveno ime čovjeka, no otkriveno je da se radi o profesionalcu iza kojeg je već puno borbi.

Ovoga ga je puta životinja stjerala u kut i više ga puta ozlijedila. Jedan je čovjek uspio odvratiti pažnju životinje pa su ozlijeđenog prenijeli na sigurno te ga prevezli u bolnicu. No, nažalost, čovjek nije uspio preživjeti. Ozljede su bile prevelike i prejake i umro je. Organizatori su izrazili sućut ožalošćenoj obitelji te otkazali sve aktivnosti koje su trebale biti održane toga dana. Mnogi borci za prava životinja pokušavaju svim snagama zabraniti ovu tradiciju, a ovakve strašne posljedice nazivaju kaznama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.