Deveti život mačka Vita: U nesreći je izgubio šape i postao zvijezda Instagrama

printscreen/instagram.com/vituzzosuperstar

VITO ili Vituzzo je mačak kojem su amputirane obje šape. Nesreća se dogodila kad je sam napustio stan u Milanu dok su njegove vlasnice bile na medenom mjesecu.

U Italiji operacije ugradnje proteza životinjama nisu imale puno uspjeha, sve dok na red nije došao Vito. U ovako teškim slučajevima životinje se najčešće uspavljuju, no zahvaljujući modernoj tehnologiji na tisuće njih dobit će novu priliku za život.

Vito je ponovno živahan, ponosno skakuće po kući i dvorištu, a Facebook i Instagram profili njegovih vlasnica Silvije i Linde donijeli su mu veliku popularnost na društvenim mrežama.

Silvia i Linda su za BBC ispričale kako ih je na ovaj korak inspirirao mačak Oscar iz Velike Britanije, koji je doživio sličnu sudbinu.

Tko je Vito?

Prekrasni mačak dolazi iz grada San Vito lo Capo, koji se nalazi na jugu Sicilije. Bio je kućni ljubimac Silvijine majke, a nakon njezine smrti se preselio u Milano.

Silvia i Linda su se vjenčale u srpnju 2018. godine. Zbog poslovnih su obveza medeni mjesec morale odložiti za prosinac. Tijekom njihove odsutnosti o Vitu se brinuo njihov prijatelj. Mačak je sam, bez nadzora, otišao iz kuće i tada ga je pregazio auto.

U nesreći je izgubio jednu šapu, a potom je zbog infekcije izgubio i drugu te se dalo naslutiti kako se bliži ono najgore. Ipak, Vito se oporavio od strašnih ozljeda, a veterinari su mu ugradili privremene šape te su odlučili pronaći trajno rješenje. Došli su na ideju ugraditi mu proteze s oprugama poput onih koje koriste sportaši.

Operacija koja je uslijedila bila je uspješna, a Vito se počeo navikavati na svoje nove proteze. Nakon samo godinu dana posve se oporavio, penje se, skače i trči kao nekad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.