Djevojka je svoju pustinjsku lisicu prisilno hranila veganskom hranom, evo što se dogodilo

Foto: Instagram

SONIA Sae svoju je pustinjsku lisicu odlučila hraniti isključivo veganskom hranom. Pustinjske su lisice omnivori, što znači da jedu i biljke i životinje. No devedeset posto njihove prehrane sastoji se od životinja, a samo deset posto od biljaka. Za život im je potrebno puno proteina i kalcija kako bi se normalno razvijali i živjeli. Prisiljavanje ovakve životinje na vegansku ishranu ne donosi sa sobom dobre posljedice.

Sonia je priznala da je njezina lisica slijepa, da je često u grčevima te da joj je koža često pod upalama zbog infekcija, no odbija te probleme povezati s njezinom prehranom. Kada su ove informacije procurile u javnost, mnogi su ljudi reagirali. Nazvali su je zlostavljačicom jadne životinje, a u svoju je obranu rekla kako ona to nije. Za nju su zlostavljači oni koji konzumiraju namirnice životinjskog porijekla, a ovo što ona čini upravo je suprotno.

Često se postavlja pitanje etičnosti i veganstva kada je riječ o prehrani ljubimaca. Mnogi vegani svoje ljubimce hrane veganskom hranom, no postoje i oni koji to odbijaju raditi jer misle da je tako moguće naštetiti ljubimcu. Soniju su prijavili lokalnom društvu za zaštitu životinja i sada čekaju njihovu reakciju. Što vi mislite o veganstvu kada je riječ o hranjenju ljubimaca? Na prvoj fotografiji koja slijedi vidimo kako je životinja izgledala nekada, a na druge dvije vidimo njezino trenutno stanje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.