FOTO Čudo prirode - Fotoaparatom je uhvatio nešto što se vrlo rijetko viđa

Screenshot: YouTube

FOTOGRAF Daniel Biber otišao je fotografirati prirodu i životinje, a nije ni sanjao da će mu se dogoditi nešto ovako. Ponekad se u prirodi dogode stvari koje izgledaju predobro da bi bile istinite. Prava čuda prirode koja govore koliko je svijet oko nas čaroban. Ovo se čudo dogodilo u Costa Bravi (sjeveroistočna Španjolska). Jato čvoraka počelo je formirati oblak čudnog oblika. Taj se fenomen naziva murmuracija i svaki će se znanstvenik složiti da se radi o pravom prirodnom čudu.

Murmuracija je, dakle, prirodni fenomen pri kojem se jato čvoraka kreće jedinstveno, u trenutku se razdvajaju, prevrću te talasaju po nebu. U jatu može biti više desetaka tisuća jedinki, a još uvijek nije razjašnjeno zbog čega dolazi do tog fenomena. Neki smatraju da se čvorci tako brane od predatora, a neki da time čuvaju energiju.

No, svi će se složiti u jednom - ovaj je prizor zbilja veličanstven i spektakularan. Upravo je to pomislio i fotograf koji je zbunjeno gledao u svoje fotografije na kompjuteru i nije mogao vjerovati da je uhvatio trenutak o kojem mnogi biolozi sanjaju. Sigurni smo da ćete i vi uživati u ovom predivnom prizoru jer to se doista rijetko viđa. 

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.