FOTO Divlji orangutan ukrao je fotografu kameru i napravio stotinu selfieja

Foto: Ian Wood

BRITANSKI fotograf Ian Wood udružio je snage s organizacijom Orangutan Foundation UK i otputovao u Indoneziju kako bi pomogao skupiti novce za ovu ugroženu vrstu. Orangutanima prijeti izumiranje zbog toga što se njihova staništa neprestano krče zbog potreba industrije. Na poljima, koja su nekoć bila prirodna staništa orangutana, danas se sade palme čije se ulje iskorištava za proizvodnju brze i nezdrave hrane.

Ovaj fotograf svojim radom želi osvijestiti što više ljudi te pomoći ovim ugroženim životinjama. Time se bavi već deset godina i dobro zna kolika je zapravo rijetkost susresti se s orangutanima u njihovom prirodnom staništu.

No, ovoga je puta imao sreće i mogao im se približiti. Došao je toliko blizu da je jedan manji orangutan ukrao njegovu GoPro kameru i stavio je u usta. Uspio ju je slomiti, no kamera se ipak nije potrgala. Umjesto pokidane kamere, Ian je dobio hrpu selfieja koji su nasmijali cijeli svijet. Vjerujemo da će i vama uljepšati dan. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.