Gizmo je nestao u Las Vegasu 2015. Pronađen je živ nakon devet godina

Ilustracija: Shutterstock (Na fotografiji nije pas iz teksta)

Judith Monarrez briznula je u plač kad je primila e-mail u kojem je obaviještena da je njezin ljubimac, Gizmo, koji je nestao prije devet godina, pronađen živ.

Monarrez je imala 28 godina i živjela je sa svojim roditeljima 2015. godine kada se Gizmo, tada dvogodišnjak, provukao pored neispravnih vrata u dvorištu njihove kuće u Las Vegasu.

Desetljeće koje je uslijedilo donijelo je mnogo promjena. Monarrez, koja sada ima 37 godina, preselila se u vlastiti dom, stekla diplomu magistre engleskog jezika i započela svoju profesorsku karijeru. Ali tijekom godina nije prestala pokušavati pronaći Gizma.

San joj se konačno ostvario kada je jedna žena pronašla jedanaestogodišnjeg psa i ostavila ga kod veterinara. Tamo su skenirali njegov mikročip, aktivirajući obavijest koja je stigla njegovoj vlasnici na e-mail. Par sati nakon primitka obavijesti, 17. srpnja, Gizmo je bio u naručju vlasnice.

Devet godina, koliko su bili razdvojeni, promijenilo je i psića. Čivava teška osam kilograma počela se bojati sjena, visine i ptica. Psić šepa. Monarrez je otkrila da su mu oba oka bila upaljena, a nema ni nekoliko zuba.

"Čim sam ga dozvala, nakrivio je glavu i nije prestao gledati me. Odmah sam znala da je to on", izjavila je vlasnica.

AP piše da obitelj ne zna što je pas pretrpio nakon nestanka, ali sada su fokusirani na njegovo zdravlje i obasipaju ga ljubavlju koju su čuvali u sebi sve ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.