Izabrane su najsmješnije slike životinja u 2023. godini. Koja vam je najbolja?

PRIPREMITE se za smijeh, jer ovo je najbolji trenutak u godini za ljubitelje smiješnih fotografija životinja.

Suci Comedy Wildlife Photo Awardsa sa sjedištem u Velikoj Britaniji proučili su više od 1800 smiješnih fotografija životinja dostavljenih iz 85 zemalja, ocjenjujući one najsmješnije. Izbor je bio težak, ali izdvojili su 14 najboljih.

Prvo mjesto zauzeo je klokan koji je uhvaćen u trenutku dok "svira" zračnu gitaru. Ženku sivog klokana snimio je fotograf Jason Moore rano jednog jutra u polju divljeg cvijeća u predgrađu Pertha u Australiji.

Bilo je šest pobjednika u kategorijama, uključujući mladog fotografa Jaceka Stankiewicza koji je osvojio nagradu za juniore svojom snimkom svadljivih zelenih zeblji pod nazivom Spor.

Natjecanje promovira očuvanje divljih životinja

Pobjednik kategorije Podvodno bila je fotografija vidre koja stoji na jednoj nozi u stilu balerine koju je snimio singapurski fotograf Otter Kwek.

Dodjela nagrada, koju su 2015. utemeljili profesionalni fotografi Paul Joynson-Hicks i Tom Sullam, također promovira očuvanje divljih životinja.

Ovogodišnje natjecanje podržava Whitley Fund for Nature, britanska dobrotvorna organizacija koja pomaže u financiranju zaštite prirode diljem svijeta.