Izgubljeni pas pronađen nakon što je šest i pol godina živio sam u šumi u Engleskoj

Screenshot: Facebook

PAS koji je pobjegao od svoje obitelji unutar 24 sata nakon udomljenja pronađen je u Engleskoj nakon što je više od 6 godina živio sam u šumi.

SAFE – CRAWLEY DOWN STRAY 🧡AKA ROSE... MISSING SINCE MARCH 2017 ‼️ Long but please do read to the end... At the end...

Objavljuje Lost Dog Recovery UK SouthPonedjeljak, 11. prosinca 2023.

Iz organizacije Lost Dog Recovery UK South tvrde da su članovi tima bili upozoreni na psa lutalicu krajem studenog u selu Crawley Down u zapadnom Sussexu. Postavili su kamere kako bi utvrdili je li riječ o lutalici ili nečijem kućnom ljubimcu, kojem je dopušteno slobodno šetati okolo. 

Otkrili su da je pas crni patterdale terijer, a susjedi su spasiocima rekli da su ga godinama hranili. Pas je piletinom namamljen u zamku, a spasioci su bili šokirani kada su saznali da je pseći nestanak prije 6 i pol godina prijavila obitelj koja ga je usvojila manje od 24 sata prije nego što je pobjegao.

Obitelj nije mogla uzeti psa nazad

Utvrđeno je da pas po imenu Rose sada ima 12 godina i da je pola života proveo u šumi nakon što je pobjegao od svoje obitelji. Spasioci su rekli da je obitelj koja je prvotno udomila Rose nije mogla uzeti natrag jer su se njihove okolnosti promijenile, ali su bili sretni kada su čuli da je pronađena živa i zdrava.

Iz organizacije tvrde da će se o Rose sada brinuti udruga Last Chance Animal Rescue u Edenbridgeu i da će se uskoro moći udomiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.