Kupanje u ribnjaku jednog psa je gotovo koštalo života

Foto: Facebook

ČOVJEK po imenu Russell Moody podijelio je neugodno iskustvo koje je doživio sa svojim psom, kako bi upozorio ostale vlasnike pasa na opasnosti koje vrebaju u mirnijim vodama.

Naime, on je izveo svoja dva psa Talu i Harli u šetnju u blizini ribnjaka na njegovom imanju. Psi su se poželjeli rashladiti pa su uskočili u ribnjak. Russell nije ni slutio da bi to moglo dovesti do velikih problema s obzirom na to da je voda bila prepuna algi koje su vrlo štetne za pse.

Veterinari su mu kasnije rekli da je Tala, koja je došla u kontakt s algama, mogla imati vrlo ozbilje posljedice po zdravlje te je moglo doći i do smrti.

Plavozelene alge, poznate i kao cijanobakterije, su sićušni organizmi koji se obično nalaze u slatkovodnim jezerima, ribnjacima, akumulacijama i sporim rijekama.

Cvjetaju na površini i vrlo su otrovne za pse, što obično izaziva povraćanje, proljev, napadaje, poteškoće s disanjem i komu. Mogu dovesti do oštećenja jetre i smrti. 

"Tala je dobila injekciju kako bi povratila alge i stavljena je na kisik. Nakon nekoliko sati nazvali su me i rekli da se uspjela izvući. Nikad nisam bio sretniji", kazao je Russell.

 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.