Marš za životinje u Zagrebu, koracima za ljepšu budućnost onih koji nemaju glas

Foto: Facebook

IAKO se svima još uvijek nisu do kraja slegnuli dojmovi s drugog Marša za životinje koji je održan u prosincu 2018., već naveliko teku pripreme za 3. Marš za životinje koji će, prema najavama organizatora - udruge Prijatelji životinja i Udruge Pobjede, biti još veći i glasniji.

O proteklome Maršu za životinje daleko se čulo, što zbog najveće veganske zastave na svijetu koju je zbog dužine od čak devet metara nosilo 10-ak osoba, što zbog predivne energije koja se i iz daljine osjetila od samoga početka okupljanja i koja je uspjela napuniti srca stotinama okupljenih građana i uliti im nadu za budućnost s manje nasilja, kakvu priželjkuju.

Isti snovi i ista nada okupit će sudionike povorke 3. Marša za životinje te će svoje poruke o nužnom suosjećanju, pravednosti i ljubavi za sve stanovnike planeta Zemlje prenositi transparentima, zastavama, šarenim bakljama, ali i glasnim sloganima koji će odjekivati središnjim ulicama Zagreba 13. travnja ove godine. 

Na marš mogu doći svi oni kojima je stalo do životinja i svi oni koji žele dići glas za životinje koje se iskorištavaju i muče u cirkusima, zoološkim vrtovima, pri proizvodnji odjeće, obuće, hrane, pri raznim testiranjima i u laboratorijima. Svjedoci smo sve češćih napuštanja ljubimaca. Njihove sudbine nerijetko su tragične.

Ako vam je dosta takvog odnošenja prema životinjama, ovaj je marš pravi način da pokažete da vam je stalo. Sudjelovanjem možete pokazati da stojite uz one kojima su oduzeta osnovna prava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.