Mayu je udario auto i ostavio je sa slomljenom kralježnicom. Hitno treba pomoć

Azil Prijatelji Čakovec

U PROTEKLIH desetak dana čakovečko sklonište za životinje primilo je dva psa sa slomljenom kralježnicom i jednog sa slomljenom šapom.

Maya je malena kujica u dobi do godinu dana na koju je naletio automobil. Brzom intervencijom i operacijom Maya ima velike šanse da prohoda. Volonteri svaki dan vježbaju s njom, a počela je lagano stajati na zadnjim nogama.

No sklonište još nije skupilo sredstva ni za plaćanje njezine operacije, a danas je na njihovu adresu stigao drugi pas kojeg su nazvali Bijeli.

Mlad je, do godinu i pol dana. Rendgenske snimke pokazuju metke u njegovom tijelu, a pretpostavlja se da je u bijegu od metaka podletio pod auto jer je i njegova kralježnica slomljena. Hitno je prevezen u specijalističku bolnicu za operacije na kralježnici, no i to će biti skupo, a sklonište od gradova i općina ne dobiva novac za plaćanje liječenja ranjenih životinja.

Pišući ovu priču, voditeljici skloništa Aleksandri Hampaer javili su da su primili i trećeg polomljenog psa. On još nema ni ime, star je oko godinu i pol, ima tek 9 kg i visoku temperaturu i krpeljnu bolest piroplazmozu.

Šapa mu je slomljena i kad se oporavi, i on će trebati na operaciju.

Udruzi koja vodi sklonište i većim se dijelom financira od donacija troškovi pokrića ovih operacija su izuzetno visoki te mole sve ljude velikog srca da pomognu uplatom donacije na njihov račun.

ZEU Prijatelji životinja i prirode
V. Nazora 56, Mihovljan, 40000 Čakovec
HR3323400091116025375, model 02 i poziv na broj 888, svrha uplate: donacija za operacije polomljenih pasa
paypal: info@prijatelji-zivotinja.org

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.