Moglo bi vas iznenaditi koje se sve pasmine pasa ubrajaju u najodanije

Foto: Instagram

ZA pse se kaže da su čovjekovi najbolji prijatelji, a bitna odlika prijateljstva je i vjernost odnosno odanost. Neke pasmine pasa ipak se smatraju odanijima od drugih, piše Portal Rover, i manja je šansa da takvi psi zavole stranca i odu za njim.

Ovi psi dobro znaju tko ih hrani i tko im pruža svu ljubav te bi učinili baš sve za svog vlasnika. Ovo su neke od pasmina koje se smatraju najodanijima.

Rottweiler

Rottweiler je stekao lošu reputaciju u filmovima, ali ovi psi su jedni od najslađih i najvjernijih obiteljskih pasa. Mogu biti neprijateljski nastrojeni prema strancima, ali vlasnika će voljeti bezuvjetno.

Njemački ovčar

Nije iznenađenje vidjeti njemačkog ovčara na ovom popisu. Njemački ovčari jako su odani i pametni psi.

Bigl

Ova pasmina postala je popularna kroz filmove i crtiće i danas se ovi psi smatraju veoma odanima. Čak je i Snoopy bio vjeran Charlieju Brownu.

Akita

Ovi veliki psi japanskog podrijetla veoma su hrabri i zaštitnički nastrojeni, ali i simpatični te strpljivi s djecom. Sa strancima se nešto lošije slažu i zaista ih se treba naučiti socijalizaciji još od najranije dobi jer mogu biti rezervirani, ali su u suštini veoma odani.

Bokser

Bokseri su vrlo odani i aktivni, što ih čini izvrsnom pasminom pasa. Vrlo su oprezni kada su stranci u pitanju, ali su zapravo velike maze.

Zlatni retriver

Svi koji imaju zlatnog retrivera u obitelji znaju koliko su ove životinje vjerne i prijateljski nastrojene. Za svog vlasnika ovaj pas napravio bi baš sve.

Jorkširski terijer

Ova pasmina jedna je od najmanjih rastom, ali i jedna od najsnažnijih. Jako se vežu za svoje vlasnike i brzo postaju sumnjičavi prema strancima.

Buldog

Buldog ima reputaciju tvrdoglavog psa, ali vlasnici znaju da su samo tvrdoglavo zaljubljeni u njih. Ova dostojanstvena pasmina hrabra je, ali i zaštitnički nastrojena i puna ljubavi.

Čivava

Prema legendi, ova pasmina vodi svoje vlasnike u nebo. Čivave su vrlo vezane za svog vlasnika, zbog čega se mnogi vlasnici pravdaju u javnosti da se drugačije ponašaju kod kuće.

Labrador retriver

Ovaj popis ne bi bio potpun bez ovog obiteljskog psa. Na kraju krajeva, oni su retriveri. Uvijek se vraćaju k vama! Vlasnici znaju da ovi društveni, marljivi psi vole svoje ljude do te mjere da im žele lizati noge u svako doba.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.