Najpopularnija pasmina pasa u Americi omiljena je i mnogim Hrvatima

Foto: Pexels

LABRADOR je već 29 godina u samom vrhu najpopularnijih pasmina, a ništa se nije promijenilo ni ove godine. Američki kinološki klub (AKC) objavio je popis za 2019. godinu prema kojem je labrador na prvom mjestu liste najpopularnijih pasmina. 

Prema AKC-u, labradori su se na popisu prvi put pojavili 70-ih godina i otada se ne skidaju s njega.

Što se tiče osobina koje ih čine tako popularnim kućnim ljubimcem, navode se svestranost, stabilan temperament, susretljivost, atletičnost i odlična sposobnost dresiranja.

“Ova pasmina može sve i mora biti s ljudima. Labradori su svestrani - oni su lovci, vole se pokazati, vole obitelj, vole roniti, pratiti i poslušni su”, kaže za AKC uzgajivačica labradora Erin Henlon-Hall.

No labradori nisu popularni u svakom američkom gradu. Francuski buldog na ukupnoj ljestvici je na četvrtom mjestu, ali na prvom u gradovima kao što su Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco i West Palm Beach.

Nakon labradora slijede njemački ovčar, zlatni retriver, francuski buldog i buldog. Ove godine u top 10 se prvi put probio velški korgi pembroke, i to nadjačavši jorkširskog terijera. 

Najmanje popularna pasmina je engleski lisičar koji je zauzeo 193. mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.