Nakon 15 godina na lancu, po hladnoći i vrućini, ovaj pas napokon je sretan

Screenshot

ZAMISLITE život u kojem ste vezani kratkim lancem, na hladnoći i vrućini. Ovaj pas je jako dugo bio usamljen i zanemaren od svoje obitelji i vjerojatno bi bio uginuo da se njima nije dogodila nesreća. Naime, krov kuće se urušio i kad je došla pomoć ljudima, vidjeli su i starog, jadnog psa na lancu.

Iako Pennsylvania ima stroge zakone o zaštiti životinja, ova obitelj ih je sve prekršila. Haski se zove Cloud, cijeli je život bio na lancu, a ulazak u kuću mu nije bio dozvoljen. Živio je iza kuće, a njegov okoliš bio je prekriven izmetom.

Imao je malenu kuću koja je imala slomljen krov. Ta kućica je bila više opasnost nego pomoć. Spasioci su ga preuzeli, a njegovo stanje je bilo očajno - stari haski s prljavom i zapetljanom dlakom, izraslinom na nozi, slomljen iznutra i gluh.

Nijedan pas ne zaslužuje takav život. Cloud se nije znao ponašati kao pas. On je samo bivao tamo i nezainteresirano promatrao kako dani prolaze. Odveli su ga u sklonište za pse i jedna obitelj mu je odlučila pružiti privremeni dom.

Cloud je bio zbunjen, rušio je stvari po kući i nije znao što da radi i kako da se ponaša. Obitelj se već bila zabrinula da to neće funkcionirati, no odlučili su pustiti ga na miru da vide što će se dogoditi.

Polako se siroti pas počeo opuštati i jednog dana je prišao svom novom čovjeku i čekao da ga pomazi. To je bilo prilično neočekivano, ali svi su bili sretni jer je to bio velik korak za njega. Od tog dana svaki dan je bio sve ljepši za sve ukućane.

U ovoj obitelji ima još šest pasa koji su puno pomogli u rehabilitaciji starog haskija, no, nažalost, ondje je mogao ostati samo privremeno. Ovom psu se sreća ipak počela smiješiti jer su se vrlo brzo javili ljudi zainteresirani da mu pruže pravi dom i obitelj.

Bračni par je došao upoznati Clouda, a on je odmah skočio na muškarca i dao mu veliku pusu, kao da je osjetio da je to njegov novi čovjek.

Pesonja je dobio i novo ime Titus, sada uživa u šetnjama koje nikada nije iskusio, uživa u ljubavi, uživa biti član obitelj.

Ovo je priča koja mami suze jer svi se pitamo kako netko može psa držati u takvim uvjetima toliko dugo?! Ovo je priča koja pokazuje da se i stariji, zanemareni psi mogu naučiti na bolje uz malo strpljenja i ljubavi!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.