Naplaćuju 36.000 funti za ubijanje polarnih medvjeda, a monstrumi plaćaju

Screenshot

IAKO je to užasno, na raznim internetskim stranicama za 36.000 funti možete sudjelovati u bolesnom lovu na polarne medvjede u trajanju od 12 dana.

U zadnjih nekoliko godina tako je ubijeno oko 5000 polarnih medvjeda. Monstrumi se veselo smiju na slikama s mrtvim polarnim medvjedima. Ove užasne fotografije se koriste u oglašavanju "unikatne turističke ponude".

Ovi monstrumi plaćaju ogromni novac kako bi se hvalili svojim ulovom i čak pokušavaju svoje "trofeje" ilegalno uvesti u SAD ili Englesku. Od 1995. godine, javlja Mirror, bilo je 17 pokušaja da se s Arktika ilegalno unesu ubijene životinje.

Eduardo Gonçalves, osnivač kampanje za zabranu lova radi trofeja, izjavio je da su polarni medvjedi ugroženi klimatskim promjenama i da ih ima sve manje te da se ovaj "sport" hitno mora zabraniti. Ljudi koji plaćaju da bi ubijali jadne životinje i time se hvalili ubijaju jedinke koje su jednostavna meta.

To nije lov, nego doslovno hladno ubijanje životinje koja ne očekuje smrt na ovakav način u svom prirodnom okruženju.

Osim 36.000 funti koje moraju platiti za lov, dodatno se naplaćuje i ubijanje medvjeda oko 900 funti.

Stručnjaci smatraju da ovih divnih životinja u divljini ima oko 30 tisuća te su klasificirani kao osjetljiva životinjska vrsta. Ako želimo da polarni medvjedi opstanu kao vrsta, ovaj sport se mora odmah ukinuti. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.