Napušteni gusak sprijateljio se sa ženom, o neobičnom prijateljstvu snimljen i film

Foto: Instagram

REDATELJICA Cheryl Allison nije dopustila da je pandemija covida spriječi u stjecanju novih prijatelja. U ožujku 2020. godine, dok je kratila vrijeme šećući obližnjim parkom, upoznala je guska o kojem je u konačnici snimila i dugometražni dokumentarac pod nazivom Honk: A Goose, a Girl, and a Fairy Tale Ending.

“Bila sam jako zatečena kada me počeo pratiti i ponašati se kao da me poznaje. Nisam mogla vjerovati kakve je emocije pokazao", ispričala je Allison o gusku kojem je dala ime Honk: "U vrijeme socijalnog distanciranja nikad nisam pomislila da će guska pomoći ispuniti prazninu koja je nastala jer nisam viđala obitelj ili prijatelje."

Honk je bio nečiji kućni ljubimac

Honk je s vremenom postao Allisonin najbolji prijatelj, a ​​fotografije i videozapisi njihovih druženja postali su popularni na društvenim mrežama. Čak i prije nego što je Honk stekao tisuće pratitelja na društvenim mrežama, Allison je razmišljala o tome da snimi film o njemu, možda edukativni kratki film o problemu napuštanja pataka i gusaka. 

Naime, Allison je u razgovoru sa stručnjacima za životinje saznala da je Honk domaća guska, što znači da ne može letjeti i da je vjerojatno nekoć bio nečiji kućni ljubimac. Osim toga, saznala je da je napušteni gusak imao partnericu u parku, no ona je uginula, a nesretni je Honk žalovao za njom.

 

Pronašao je novu ljubav

Film Honk: A Goose, a Girl, and a Fairy Tale Ending prati Allison i Honka od njihovih dana u parku do njezine odluke da ga odvede u centar za spašavanje u blizini Dallasa, Rogers Wildlife Rehabilitation Center, nakon što se uvjerila da je to dobro.

Ondje je Honk stekao nove prijatelje i pronašao novu partnericu, no nikada nije zaboravio Allison, koja ga je redovito posjećivala do kraja njegovog života. Honk je, naime, uginuo početkom veljače.

Dokumentarac o neobičnom prijateljstvu prikazan je na 36 festivala i na njima je osvojio više od 10 nagrada, a sada je dostupan i na Amazonu, iTunesu, Vimeu, Google Playu i drugim streaming servisima.