Njemački zoo u strahu: Morat ćemo ubiti neke životinje da bismo njima nahranili druge

Foto: Unsplash

RADNICI zoološkog vrta u njemačkom Neumünsteru u javnost su iznijeli užasne posljedice korone i izolacije. Naime, zbog zatvaranja zoološkog vrta ostat će bez 170.000 eura, a njihove životinje će zbog toga patiti najviše. Ako ih uskoro ne uspiju prebaciti u neku drugu ustanovu, bit će gladne, a to će ih pak dovesti do toga da će neke životinje morati ubiti kako bi njihovim mesom mogli nahraniti druge.

"Već smo napravili popis životinja za klanje", izjavila je direktorica zoološkog vrta Verena Kaspari za LadBible. Naglasili su kako njihova odluka nije nimalo ugodna, no mnoge životinje trebaju goleme količine hrane kako bi bile site i zdrave. Pingvini i tuljani zahtijevaju goleme količine riba dnevno, a oni to sada jednostavno ne mogu platiti.

Zoološki vrtovi ne mogu primiti državne novce iz fondova za pomoć malim tvrtkama jer među njih ne spadaju, a od države svi njemački zoološki vrtovi zahtijevaju ukupnu pomoć od 100 milijuna eura. No novac i hrana nisu jedini problemi koji su ih zadesili. Radnici su naglasili kako brojne životinje koje žive u njihovim zoološkim vrtovima vole i trebaju prisutnost ljudi jer bez nje postaju depresivni. Ovo se osobito odnosi na papige i tuljane kojima je sad užasno dosadno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.