Ova kujica zaspe za vrijeme svakog obroka, a razlog nije nimalo lijep

Screenshot: YouTube

MLADI psi nevjerojatno su znatiželjni te su prepuni energije. Svakom je vlasniku predivno gledati svog psića koji tek otkriva svijet i koji se veseli običnim i jednostavnim stvarima. No kod kujice Mile tu nastaje veliki problem. Njezini vlasnici, Erika i Ryan Lil, kažu kako Mila zaspe svaki put kada se jako uzbudi. Na početku nisu znali što joj je.

Cijelo njezino tijelo bi se opustilo i samo bi se srušila. Nakon što su je odveli veterinaru, shvatili su da se radi o rijetkom neurološkom problemu - narkolepsiji s katapleksijom. Kod pasa narkoleptični napad slijedi odmah nakon velikog uzbuđenja, a što pse može uzbuditi više od hrane? Rijetko koja stvar.

Zbog toga Mila neprestano pada i zaspe za vrijeme obroka. Dobra je stvar što Milu ništa ne boli tijekom napada. Potrebno je biti vrlo oprezan i pažljiv kod hranjenja jer se zna dogoditi da psi stave hranu u usta pa zaspu, a to može dovesti do gušenja. No uz pravilnu njegu i pažnju stvari će biti pod kontrolom. Postoje čak i lijekovi koji mogu ublažiti napade. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.