Ovi mačići bili su bez majke u rupi dubokoj dva metra, zaposlenici azila ih spasili

Foto: Facebook

AZIL Dumovec dobio je poziv da spasi mačiće koji su zaglavili u rupi dubokoj dva metra.

"Akcija spašavanja mačića prije kiše. Tijekom šetnje jedna je naša sugrađanka u blizini nezavršene bolnice u Blatu začula glasno zapomaganje mačića. Prateći njihovo mijaukanje otkrila je gdje su. Tri je mačića uočila u jednoj betonskoj rupi i pozvala nas. Kako bismo što lakše našli lokaciju, gospođa nam je poslala i njezine koordinate", napisali su uz video.

"Kad smo stigli, vidjeli smo da su mačići na dva metra dubine. Iako smo od građana doznali da su tamo vjerojatno došli na svijet, te da im mama prilazi kroz jednu manju cijev spojenu na rupu, složili smo se da mačići tamo ne mogu ostati. Meteorolozi su najavili dolazak kiše, pa smo mačiće odlučili izvući na sigurno", napisali su.

Akcija spašavanja mačića prije kiše. Tijekom šetnje jedna je naša sugrađanka u blizini nezavršene bolnice u Blatu začula glasno zapomaganje mačića. Prateći njihovo mijaukanje otkrila je gdje su. Tri je mačića uočila u jednoj betonskoj rupi i pozvala nas. Kako bismo što lakše našli lokaciju, gospođa nam je poslala i njezine koordinate. Kad smo stigli, vidjeli smo da su mačići na dva metra dubine. Iako smo od građana doznali da su tamo vjerojatno došli na svijet, te da im mama prilazi kroz jednu manju cijev spojenu na rupu, složili smo se da mačići tamo ne mogu ostati. Meteorolozi su najavili dolazak kiše, pa smo mačiće odlučili izvući na sigurno. Što se dogodilo u nastavku, objavit ćemo za nekoliko trenutaka.

Objavljuje Azil Dumovec u Subota, 24. rujna 2022.

Majka ovih mačića se nije pojavila, a s obzirom na to da ih nije dobro odvajati od majke, zaposlenici azila pronašli su sigurno mjesto gdje će mačići dočekati svoju mamu.

"Budući da se tijekom naše akcije spašavanja mačića u Blatu, nije pojavila njihova mama za koju su građani tvrdili da je sigurno u blizini, odlučili smo pronaći skrovito mjesto gdje će mačići na sigurnom dočekati mamu. Tamo smo ih na kraju i ostavili. Naime, mačiće u ovom jako osjetljivom razdoblju nije dobro razdvajati od majke", napisali su.

"S građanima smo se dogovorili da nastave nadzirati ovu mačju obitelj te da nas nazovu ako će joj ponovo trebati bilo kakva pomoć", dodali su.

Budući da se tijekom naše akcije spašavanja mačića u Blatu, nije pojavila njihova mama za koju su građani tvrdili da je...

Objavljuje Azil DumovecSubota, 24. rujna 2022.

U tim trenucima do njih je došetala i vijetnamska svinja koja živi u blizini.

"Dok smo se bavili mačićima, do nas se došetala i naša stara znanica - vijetnamska svinja koja živi u blizini. Kao da je došla provjeriti što se to događa. Gotovo svakodnevno dobivamo dojave za to umiljato prase. Njegovi su vlasnici u blizini, a znatiželjna se svinjica slobodno šeće okolo. Izuzetno je pitoma, pa neki pomisle da je napušteni ljubimac", napisali su u objavi.