Ovo je najveća pogreška koju vlasnici mogu napraviti u psećem parku

Foto: Unsplash

PSEĆI parkovi su idealno mjesto na kojem možete pustiti ljubimca da se istrči i igra s drugim psima, no pravila ponašanja moraju se poštovati, kako u parku, tako i na cesti. Pseći parkovi napravljeni su da bi ljubimci bili zaštićeni od prometa, a prvenstveno da bi se igrali i družili.

Najveća pogreška koju vlasnici mogu napraviti jest puštanje psa u igru s nepoznatim psima bez upoznavanja ili razgovora s drugim vlasnicima. Nisu svi psi isti, a ni svi vlasnici. Svi imaju pravo biti u parku, no ponekad nismo ni svjesni ili ne znamo čitati govor psećeg tijela kako bismo uvidjeli da našem psu ili drugim psima možda nije ugodno.

@mallorysowa Dog park exposure therapy #dachshund #creamdachshund #puppy #dogpark #funny #fyp #creamlonghaireddachshund ♬ original sound - MallorySowa

Često zaboravljamo da smo u šetnji s psom i radi psa, a ne radi našeg druženja s ostalim vlasnicima. Najbolje je da budete aktivan i odgovoran vlasnik, pazite i promatrajte svog psa, upoznajte ga s ostalima pojedinačno, a ne u čoporu.

Ako vas netko zamoli da primite svog psa dok ne prođe, učinite to. Možda je drugi pas bolestan ili jednostavno ne voli druge pse. Pitate se što takav pas ima raditi u psećem parku - isto što i vi, došao je na sigurno mjesto na igru i trčanje. Ako je vlasnik odgovoran, stavit će svog psa na vodilicu i maknuti se. Isto tako biste trebali postupiti i vi.

Park za pse divna je stvar za razmjenu iskustva, ali ponekad su savjeti iz parka vrlo individualni i nisu primjenjivi na druge pse. Možda se vaš pas slaže sa svim psima, no eto, baš je došao jedan koji mu i ne odgovara. Svakako trebate biti obzirni jedni prema drugima jer park je namijenjen svima koji ga žele koristiti i nije ničiji teritorij.

Također, kako na ulici, tako i u parku, prije nego što odete kući, počistite za sobom. Nitko ne voli neuredne i neodgovorne vlasnike, a svađa je ono što vam najmanje treba. Parkovi za pse većinom imaju na ogradi pravila kojih se svakako trebate pridržavati.

Foto: Unsplash
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.