Ovo je pet najskupljih pasmina mačaka na svijetu

Foto: Instagram

NEKI vlasnici kućnih ljubimaca se odlučuju na kupovinu rijetkih pasmina mačaka, čije cijene ponekad sežu i do vrtoglavih cifri. Rijetke pasmine mačaka mogu biti iznenađujuće skupe zbog niza čimbenika, poput niske stope plodnosti, njihove rijetkosti ili popularnosti.

Ipak, neke pasmine su skuplje od drugih, a ovo je pet pasmina za čiju je nabavku potrebno imati nešto dublji džep.

Ashera (do 794.600 kuna)

Ashera je jedna od najegzotičnijih domaćih mačaka na svijetu. Slično bengalskim mačkama, izvorno je uzgajana od azijskih leoparda. Izuzetno je rijetka pasmina i mnogo je veća od konvencionalne domaće mačke te može doseći visinu od metar i pol i težiti između 12 i 15 kilograma. Od 2006. prodano je samo 100 mačaka ove pasmine.

Savannah (46.800 kuna do 235.000 kuna)

Savannah, druga najskuplja mačka na svijetu, ujedno je i najviša na svijetu, čime je osvojila mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. Ova mačka je zabranjena u nekoliko dijelova svijeta, uključujući i u nekoliko američkih saveznih država, jer se tamo ne smatra domaćom mačkom.Ova pasmina mačaka je skupa zbog niske stope plodnosti. Istraživanja su pokazala da mužjaci Savannah mačaka nisu plodni nakon svoje šeste generacije i nemaju isti instinkt kao ostale mačke za parenje.

Bengalska mačka (od 63.000 kuna do 159.000 kuna)

Bengalska mačka jedna je od najpopularnijih skupih pasmina mačaka na svijetu. Ima neke jedinstvene značajke, poput mišićave građe, velikih okruglih očiju i uzoraka dlake koji dolaze u različitim bojama, uključujući smeđu, srebrnu/sivu, crnu ili bijelu. Ove energične mačke, za razliku od drugih, vole vodu i vrlo su razigrane. Vlasništvo bengalskih mačaka ilegalno je u New Yorku, Seattleu i na Havajima.

Sfinks (od 32.000 kuna do 62.000 kuna)

Ova mačka je poznata po tome što je jedna od najegzotičnijih i najskupljih pasmina na svijetu te se prodaje po visokim cijenama jer ju je teško pronaći, a također je i čistokrvna. Poznata je po upečatljivom izgledu, a za razliku od drugih mačaka, njena osjetljiva koža zahtijeva poseban šampon i redovito kupanje. Mora se podvrgavati godišnjim pregledima srca, a također je sklona sindromu iritabilnog crijeva.

Perzijska mačka (od 25.000 kuna do 32.000 kuna)

Perzijska mačka jedna je od najstarijih pasmina mačaka na svijetu, koja datira iz sedamnaestog stoljeća. Poznata po spljoštenom licu poput mopsa, dugoj raspuštenoj dlaki i bucmastim obrazima, ova mačka dolazi u različitim boja. Perzijske mačke su opuštene te mogu spavati i do 20 sati dnevno. No, nisu tako razigrane kao ostale pasmine mačaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.