Ovo je Tiger, najtrofejnija mačka u povijesti Hrvatske

Foto: Press

Prve ovogodišnje međunarodne izložbe mačaka u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske održat će se 18. i 19. ožujka u zagrebačkom King Crossu Jankomir. Osim natjecanja koja će trajati oba dana, na prvoj izložbi u subotu u 16 sati bit će proglašeni nacionalni pobjednici za 2022. godinu, najuspješnije pasminske mačke prema plasmanu na međunarodnim izložbama.

U prvoj kategoriji odraslih mačaka pobjednik je Egzotična mačka International Champion Dark Diamond Fudge u vlasništvu Gordane Radić iz Splita. Najbolji u drugoj kategoriji je International Champion Lunaris Art Gallardo, mužjak pasmine Maine Coon, čija je vlasnica Petra Dimić iz Zagreba.

FudgeTitl
GallardoTitl

Najtrofejnija odrasla mačka u četvrtoj kategoriji je Sphynx International Champion Denimma Line Uber, vlasnice Ines Islami Kovačić iz Varaždina. 

Uber

Najtrofejnija mačka u povijesti hrvatske felinologije

Pobjednik u trećoj kategoriji, Britanski kratkodlaki mačak, Grand International Champion Eye of the Tiger of Royal Angel (op.a. na naslovnoj fotografiji), ovu će titulu ponijeti četvrti put, što ne iznenađuje jer je najtrofejnija mačka u povijesti hrvatske felinologije. Kod Zagrepčanke Marine Han doputovao je iz Praga kao mačić, i to nakon dvije godine čekanja jer se radi o posebno rijetkoj liniji.

Tiger je, naime, vrlo neobičnih korijena jer je po očevoj liniji australsko-indonezijskog porijekla, a s majčine strane sadrži nasljeđe najboljih europskih linija ove pasmine, koje su već polako izašle iz uzgoja pa je ova kombinacija vrlo posebna, a pokazala se i dobitnom jer se Tiger sa svake međunarodne izložbe, a bilo ih je 27, uvijek vratio s titulom i nagradom.

Često je proglašavan najboljom mačkom u tipu u svojoj pasmini, ali i najboljom u kategoriji te najljepšom mačkom izložbe. Uz ljepotu ga krasi i divan karakter, navodi njegova vlasnica dodajući kako je izrazito mazan i druželjubiv i prema drugim mačkama i prema ljudima te je na izložbama prava senzacija, posebno za djecu.

Prijave do kraja tjedna

Osim najuspješnijih odraslih mačaka, bit će proglašeni i najtrofejniji u kategoriji kastrata i mačića te najuspješnija uzgajivačnica u 2022. godini, a tu je titulu ponijela Hunter's Enigma Petre Dimić iz Zagreba.

Predsjednica Saveza Amelija Leopoldović ističe kako su prijave na izložbu otvorene do kraja tjedna, a za sada je svoj dolazak najavilo više od stotinu uzgajivača iz Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije te ćemo imati prilike vidjeti desetke međunarodno priznatih pasmina. 

Izložbe će za javnost biti otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati uz besplatan ulaz za posjetitelje. Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, oba će dana započeti u 16:30.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.