Papiga Hugo zna više od dvije tisuće riječi. Poslušajte što kaže o koroni

Screenshot: YouTube

AFRIČKI sivi žako Hugo najpoznatija je hrvatska papiga. Ako već niste naišli na njegov YouTube kanal, sigurni smo da ćete sve nadoknaditi u jednom danu te da ćete postati vjerni pratitelji i fanovi ove predivne ptice. Andrija Gudelj, njegov vlasnik i najbolji prijatelj, Huga je udomio sasvim slučajno. On je najprije pripadao njegovom prijatelju, koji nije imao vremena posvetiti mu se. S obzirom na to da ove papige zahtijevaju puno pažnje, najveći je grijeh držati ih u izolaciji pa je bilo potrebno pronaći mu vlasnika koji će mu se moći posvetiti u potpunosti. Tu je ulogu preuzeo Andrija, koji kaže kako su oni i Hugo kliknuli od prvoga trenutka.

Kada je njegov vlasnik na terenu, brigu o njemu preuzima baka Mara, čije se ime često čuje u Hugovim videima. Andrija procjenjuje da njegov pernati prijatelj zna više od dvije tisuće riječi, no ta brojka nije jedino što nas fascinira u cijeloj toj priči. Hugo je papiga koja povezuje riječi te ih savršeno koristi u pravim trenucima, pokazujući da on zna o komu i čemu govori.

Fascinantna je i činjenica da Huga nitko ne uči sve te riječi, već sam upija i širi svoj vokabular svakoga dana te uči kroz igru. Normalno je vidjeti Huga kako se smije nakon što odglumi zvuk telefona samo kako bi probudio baku Maru i natjerao je da podigne slušalicu ili kako govori "naložit ćemo vatru" kada vidi da se baka približava peći.

Ovih je dana Hugo puno slušao o koronavirusu, maskama i pranju ruku pa nam je odlučio nešto poručiti. U nastavku vam donosimo video u kojem govori "ne mo'š van, nije pametno, stavi masku, korona je". Sigurni smo da ćete uživati u njegovim riječima te da ćete poslušati njegove savjete. Huga zapratite na njegovom YouTube kanalu te na Instagramu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.