Pas spašen iz špilje duboke devet metara, bio je zaglavljen u njoj dva tjedna

Foto: Facebook

PAS u Indiani spašen je nakon što je pao u špilju duboku više od devet metara. Unutra je proveo dva tjedna, a primijetili su ga ljudi koji su onuda prolazili.

Približili su se špilji i vidjeli crno-bijelog psa na dnu. Srećom, imali su opremu koja im je pomogla da se spuste u špilju, dođu do psa i izvuku ga van.

Priču je na Facebooku podijelila Služba za kontrolu životinja okruga Harrison u Indiani. Nagađaju da je u špilju pao dva tjedna prije nego što je pronađen. Pronašli su i tragove grebanja koji pokazuju da je pas pokušavao izaći.

EMACIATED DOG RESCUED IN 30FT DROP BY CAVERS. On 9/4/21 cavers were exploring Dewey Hickman Nature Preserve when they...

Objavljuje Harrison County Animal Control, Corydon IndianaNedjelja, 5. rujna 2021.

Kad su psa izvukli, bio je pothranjen i cvilio je. Navodno je u ta dva tjedna, koja je proveo u špilji, smršavio oko 30 kilograma. Vlasnici su prijavili nestanak psa, koji se zapravo zove Hawkeye. Vlasnik je objasnio kako je pustio psa iz kuće, no on se nije vratio. 

No ova priča dobiva sretan kraj. Vlasnik je prepoznao svog psa, pokazao dokaz o vlasništvu i preuzeo ga. Dirljiv susret i izvlačenje psa iz špilje pogledajte u videu.