Pedeset godina stara papiga zna govoriti, poslušajte njezine omiljene izraze

Screenshot: YouTube

PRIRODNO stanište plavočele amazonske papige su šume, palmini šumarci i savane Brazila, istočne Bolivije, Paragvaja i sjeverne Argentine. Njih je, nažalost, u prirodi sve manje, sve zbog toga što se prodaju kao ljubimci ili drže u zoo vrtovima. Žive u parovima ili malim grupama, a i u prirodi nisu stidljivi i plašljivi i često im se može prići.

Kao kućni ljubimac amazonska papiga je prije svega zabavna, obožava pažnju te druženje i maženje s vlasnicima. Vrlo brzo postane opuštena i povjerljiva prema vlasniku, a ako je zanemarujete, postaje čangrizava, nervozna i tužna. Nedovoljna količina pažnje može imati jako loše posljedice za nju.

Inteligentna je, a za razvoj njezine inteligencije potrebno je raditi s njom, igrati se s njom te joj osigurati igračke koje će je okupirati kada je sama. Mogu naučiti velik broj riječi i mogu živjeti preko pedeset godina. Papiga Baby iz videa koji slijedi ima pedeset godina, a zvuči poput malog djeteta. Vesela je, pričljiva i uvijek raspoložena za druženje. Njezin je vokabular ogroman, a u nastavku poslušajte neke riječi i izraze koje zna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.