Pet najinteligentnijih pasmina mačaka

Foto: Pixabay

SVAKA mačka posebna je na svoj način, ali neke pasmine ističu se svojom iznimnom inteligencijom. Prema stručnjacima portala The Spruce Pets, inteligentne mačke brzo uče nove stvari, ne dolaze u sukobe s drugim životinjama i bez problema se prilagođavaju novom okolišu. 

Osim toga, pametne mačke često su nestašne i aktivne jer im je potrebno puno mentalne stimulacije kako bi bile sretne. U nastavku predstavljamo pet najinteligentnijih pasmina mačaka, a ostatak popisa možete vidjeti na ovoj poveznici.

Abesinska mačka

Abesinske mačke su brze, atletski građene i nježne. Jako su inteligentne i vole promatrati što rade ukućani. Jako brzo uče nove trikove i uživaju na mačjim stazama za trčanje. Osim toga, iako nisu jako mazne, prilagodljive su i dobro se slažu s ostalim životinjama.

Sijamska mačka

Sijamske mačke su jedna od najpopularnijih pasmina. Poznate su po svom prekrasnom krznu i znatiželjnoj prirodi. Pune su energije i jako inteligentne, zbog čega vole rješavati razne slagalice. Ako im je dosadno, mogu se zavlačiti u kuhinjske ormariće i otvarati slavinu.

Savannah mačka

Savannah mačke su rijetka i egzotična pasmina koja je nastala križanjem domaćih mačaka i afričkih servala. Osim što su izuzetno inteligentne, ove mačke trebaju puno prostora za trčanje i igranje kako bi bile sretne. 

Bengalska mačka

Bengalske mačke poznate su po krznu koje podsjeća na krzno leoparda ili jaguara. Nastale su križanjem domaće mačke i azijske leopard mačke. Bengalske mačke imaju visoku inteligenciju i pune su energije. Kao i Savannah mačke, bengalske mačke trebaju puno mentalne stimulacije i tjelovježbe da bi bile sretne, zbog čega se ne preporučuju ljudima koji im ne mogu posvetiti dovoljno vremena.

Burmanska mačka

Burmanske mačke imaju puno energije i vole se družiti sa svojim vlasnicima. Pametne su, razigrane i pozitivno reagiraju na učenje trikova, a uz to mogu naučiti hodati i na povodac. Budući da su jako društvene slažu se s drugim životinjama, ali postaju usamljene i tužne kada nemaju društvo.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.