Pet tajni koje vaš ljubimac želi da znate: Saznajte što govore njihove male navike

Foto: Shutterstock

SVI vlasnici ljubimaca znaju da njihovi četveronožni prijatelji imaju svoje male tajne - one male stvari koje rade svaki dan, a ponekad nismo sigurni kako ih protumačiti. Bilo da se radi o mahanju repom, tihom predenju ili onim znakovitim pogledima, naši ljubimci komuniciraju s nama na razne načine. Evo pet stvari koje vaš ljubimac možda pokušava reći kroz svoje svakodnevne navike.

Kad maše repom, pas nije uvijek sretan

Psi često mašu repom kad su uzbuđeni, ali to ne znači uvijek da su sretni. Način na koji pas maše repom može ukazivati na različite emocije. Visoko podignut rep koji se brzo maše, može značiti da je pas uzbuđen ili čak malo nervozan. S druge strane, rep koji je nisko spušten i polako se maše, može biti znak da je pas opušten i zadovoljan.

Foto: Suzana S.

Kad vas gleda ravno u oči, to znači da vas mačka voli

Mačke možda nisu poznate po otvorenom iskazivanju ljubavi, ali kad vas vaša mačka pogleda ravno u oči i polako trepće, to je njezin način da kaže: "Volim te". Ovaj spori treptaj često se naziva "mačjim poljupcem" i znak je da se vaša mačka osjeća sigurno i voljeno u vašem društvu.

Kada kopa po krevetu prije nego što legne, ljubimac se vraća svojim korijenima

Jeste li ikada primijetili kako vaš pas ili mačka nekoliko puta okreće oko svog kreveta prije nego što legne? Ova zanimljiva navika zapravo potječe od njihovih divljih predaka. Psi su nekada kopali po zemlji da bi napravili ugodno mjesto za spavanje, dok su mačke uređivale svoj prostor da bi se osjećale sigurno.

@mushuthebrat he digs so hard i think his ears are about to take off #dachshund #wienerdog #viral #fyp #doxie #dogmomlife #dogmom #huluchippendalesdance ♬ original sound - Golden Jeter

Kad pas donosi igračku, želi se igrati

Ako vam vaš pas donese svoju omiljenu igračku, to nije samo poziv na igru. On vam daje do znanja da mu nedostajete i da želi vašu pažnju. Ovo je način na koji psi traže interakciju s vama i pokazuju koliko ste im važni. Za mačke, donošenje igračke može biti znak da vas vide kao dio svojega "čopora" i da žele podijeliti svoju zabavu s vama.

Kad mačka prede, osjeća se dobro

Predenje kod mačaka obično je znak zadovoljstva, ali ponekad mačke predu i kad su pod stresom ili se ne osjećaju dobro. Predenje može biti njihov način da se smire. Ako vaša mačka prede i traži vašu blizinu, to je često znak da joj je potrebna malo dodatne pažnje ili utjehe.

Foto: Suzana S.

Naši ljubimci možda ne govore našim jezikom, ali svojim ponašanjem i malim navikama otkrivaju puno toga o tome kako se osjećaju.

Obratite pažnju na ove suptilne znakove i otkrit ćete kako vaša veza s ljubimcem postaje još snažnija i dublja. U konačnici, ljubav između vas i vašeg ljubimca uvijek je uzajamna, čak i kad se izražava kroz najtiše poglede i geste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.