Pitbull spasio voljenog vlasnika od napada morskog psa

Screenshot: YouTube

SIGURNI smo da već znate koliko psi i mace vole i štite svoje vlasnike, no neka su spašavanja opasnija i veća od drugih. Pravi primjer za to je Darby, pitbull iz Kalifornije koji je spasio svog vlasnika od ugriza morskog psa. Ribar, James White, pecao je u uvali Bodega misleći kako proživljava još jedan običan dan. No njegovo se pecanje ubrzo pretvorilo u borbu za život.

Kada je osjetio da je riba zagrizla mamac, počeo ju je vući ka sebi, ne znajući da je uhvatio morskog psa. Ljuta životinja krenula je prema njemu te izronila iz vode i zabila zube u njegovu nogu. James je vrištao iz sveg glasa kako bi dozvao pomoć, no prvi ribari bili su od njega udaljeni kilometrima i znao je da ga nitko ne može čuti. No ipak je netko uslišio njegove molbe i čuo njegove povike.

Bio je to njegov pas Derby. Njega je James ostavio u autu jer je u blizini bila prometna cesta, a s obzirom na to da temperature nisu bile velike, Derby je uživao udobno smješten na prednjem sjedištu. Otvorio mu je prozore i rekao mu da nipošto ne izlazi. No kada je čuo povike svog vlasnika, morao je otrčati u pomoć. Ugrizao je morskog psa malo iznad repa i odvukao ga sa strane te pustio u more. Da Derby nije spasio stvar, njegov bi vlasnik vjerojatno izgubio puno krvi, pretrpio strašne ozljede noge ili, u najgorem slučaju, završio u oceanu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.