Pomski: Zanimljivosti o najslađem psu, križancu haskija i pomeranskog špica

Foto: Instagram.com/norman_the_pomsky/

POMSKI (eng. pomsky), križanac sibirskog haskija i pomeranskog špica najslađi je pas križanac! Odlučili su tako čitatelji , njih 702 (od 5592) koliko ih je sudjelovalo u anketi koju smo proveli na Index Ljubimcima.

Kompletan poredak, top 20 pasa križanaca možete vidjeti OVDJE!

Riječ je o malom psu čija se prosječna težina kreće se od 4,5 do 13 kilograma, koji živi između 13 i 15 godina. Kao što možete vidjeti na fotografijama pomski je izgledom i bojama dlake sličniji haskiju, a od pomeranskog špica pokupio je veličinu tijela koje je prekriveno mekanom i dugačkom dlakom.

Kada je njihovo ponašanje u pitanju  patch.com navodi kako je generalno riječ o vrlo okretnom i aktivnom psu koji se unatoč svojoj veličini prema vlasnicima odnosi izrazito zaštitnički.

Iako je definitivno riječ o preslatkim psićima koji su "must have" djece širom svijeta (baš poput i pomeranaca), poznavatelji pomskija navode kako se oni (baš poput pomeranaca) ne preporučuju kao "psi za djecu".

Unatoč visokoj cijeni, s obzirom kako je riječ o "pasmini " koja je tek u začecima nitko vam ne može jamčiti da kupujete zdravog psa niti koje su njegove potencijalne "pasminske bolesti".

Kompletan poredak, top 20 pasa križanaca možete vidjeti OVDJE!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.