"Previše zahtijevaju": Dreser pasa otkrio koju pasminu ne preporučuje obiteljima

Screenshot: TikTok

DRESER PASA koji redovito objavljuje videozapise na svom TikTok profilu @americanstandardk9 otkrio je koju pasminu nikako ne bi preporučio obiteljima. 

Riječ je o pasmini doberman pinscher, čiji su pripadnici poznati kao vjerni i odani čuvari. 

Osobni tjelohranitelji 

"Glavni razlog zbog kojeg dobermane ne preporučujem obiteljima leži u razlogu zbog kojeg su izvorno uzgajani – da budu nevjerojatni osobni tjelohranitelji", objasnio je u videu koji je prikupio više od milijun pregleda. 

@americanstandardk9 Why We Don’t Recommend the Doberman Pinscher #dog #dogs #puppy #doberman #dobermanpinscher #doglover #fyp ♬ original sound - AmericanStandardK9

Dodao je kako su dobermani vrlo živahni te da je "vrlo teško zadržati njihovu pažnju", što je demonstrirao šetnjom s kujicom Athenom. 

"Šeće pored mene, ali istovremeno upija informacije sa svih strana, za slučaj da netko ne vreba iza stabla. Želi biti spremna da me zaštiti i to je taj problem s dobermanima", objasnio je. 

"Vrlo su nemirni i uvijek pretražuju okolinu i teško im je zadržati fokus duže od nekoliko sekundi", rekao je, dodajući kako je riječ o "izvrsnim psima" koji ipak zahtijevaju više pažnje u takvim okolnostima.