Proveli smo Dan bez kaveza u prihvatilištu za životinje Noina Arka u Zagrebu

Helping Animals

UDRUGA Noina Arka postoji više od 30 godina i brine se za ranjene i napuštene životinje. Nalaze se u blizini Zagreba, u Dumovcu, i ovu subotu su održali Dan bez kaveza. Cilj ovog dana je da prihvatilište posjeti što veći broj ljudi, poigra se i prošeće pse koji većinu dana provode u kavezima.

Iako su njihovi kavezi prostrani i uredni, svi oni redom čekaju da ih netko primijeti i pruži im topli dom. Vremenske prilike nisu bile najpogodnije, no ljubitelji životinja nisu marili za malo kiše i posjećenost je bila prilično dobra. Psi su bili u šetnjama od 10 sati ujutro pa sve do 16 sati popodne.

Neki su se šetali i više puta, a na kraju su vidno umorni zaspali u svojim kavezima, no neki su otišli i u nove domove. Sreća tih pasa koju su pokazali kada je netko prišao njihovom privremenom domu i izveo ih u šetnju, dao im keks i pomazio ih neopisiva je. Životinjama uistinu malo treba da budu sretne i zahvalne.

Volonteri Noine Arke su pripremili i poslastice za ljude i životinje te je čitav događaj bio u obiteljskoj atmosferi. Volonteri projekta Helping Animals su također posjetili ovaj događaj i pofotkali većinu pasa kako bi im boljim fotkama pomogli da što prije pronađu dom. Galeriju fotki možete pogledati OVDJE, a vjerujemo da će vam se neka njuška dopasti i da će postati članom vaše obitelji.

Iako je ovo bio najavljeni događaj, ljubitelji životinja mogu slobodno doći i volontirati na bilo koji način, a sve informacije mogu se dobiti na njihovoj Facebook stranici ili na e-mail: info@noina-arka.hr

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.