Pula postrožila kazne za vlasnike životinja: Prijestupi se plaćaju od 80 do 800 eura

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

NAKON provedenog javnog savjetovanja, na sjednici Gradskog vijeća grada Pule donesena je Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

Komunalni redari bit će zaduženi za provođenje Odluke, prema kojoj će se oni čiji pas nije označen mikročipom kazniti s 80 eura. Ako prilikom šetnje ne pokupite izmet svog ljubimca, to ćete platiti 100 eura, javlja Istra24.

Kaznom od 400 eura kaznit će se oni koji huškaju životinje na druge životinje ili čovjeka ili ih se obučava agresivnosti. Napuštanje životinja kažnjavat će se iznosom od 500 eura, a isti iznos platit će i oni koji daju kućne ljubimce maloljetnim osobama te osobama koje su od ranije poznate po neodgovornom ponašanju prema životinjama.

Bacanje petardi ili drugih pirotehničkih sredstava na životinje bit će kažnjeno sa 600 eura, a privezivanje životinje uz prijevozno sredstvo u pokretu iznosom od 400 eura.

Držanje pasa trajno vezanima ili u kavezima stajat će vas 400 eura, kao i držanje potencijalno opasnih ljubimaca. Novčanom kaznom od 500 eura bit će kažnjena osoba koja koristi divlje i domaće životinje u komercijalne svrhe.

Najveća kazna od 800 eura propisana je za one koji usmrte životinju ili joj nanose bol, patnju i ozljede, odnosno namjerno izlažu strahu i bolestima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.