Reakcija šteneta na starijeg zlatnog retrivera dokaz je da psi imaju empatiju

Screenshot: TikTok

Neki psi ne mogu suzdržati uzbuđenje kada upoznaju drugog krznenog prijatelja. Ipak, ne uživaju svi psi u živahnoj interakciji, što je dokazao dirljivi video koji je nedavno podijeljen na TikToku.

Vlasnica patuljastog šnaucera, Scottyja, rekla je da njezin ljubimac obično cvili od uzbuđenja i stoji na stražnjim nogama kada upozna nove pse, ali kada su posjetili farmu jabuka u Kaliforniji, Scotty se ponašao potpuno drugačije.

Ondje sve posjetitelje dočekuje zlatni retriver Farmer. Scottyjeva vlasnica i ovoga puta je od svog psa očekivala pretjeranu reakciju, ali on se ponio drugačije.

U videu koji je podijelila na TikToku, Scotty je tih i smiren. Čak je nježno poljubio i ponjušio starijeg psa. Vlasnica vjeruje da je to dokaz da psi imaju empatiju. Naime, Farmer je stariji pas koji ima povrijeđenu šapu, a Scotty je to nekako znao. Dva su se psa neprestano dodirivala njuškama, u znak povjerenja, poštovanja i ljubavi.

"Scotty je bio kao drugi pas kad je sreo Farmera. Njegovo držanje bilo je puno poštovanja", istaknula je vlasnica.

To je bio prvi put da je vidjela kako Scotty pokazuje empatiju. Nekoliko tjedana kasnije, nakon operacije stopala, Scotty je odmah došao do vlasnice kada se vratila kući, naslonio se na njezinu nogu i ostao uz nju.

"Ovo samo pokazuje da je svjestan i suosjećajan prema patnji ljudi, što je bio slučaj i kod Farmera i njegove ozlijeđene šape", objasnila je.

@scottytheschnauzer Scotty was the calmest and best behaved boy when he met this old farm dog, named “Farmer”. 🐶💛🐶 #minischnauzer #miniatureschnauzer ##funnyminischnauzer #miniatureschnauzer #schnauzerpersonality #schnauzerminiatura #schnauzermini #schnauzerandgoldenretriever #oldgoldenretriever #dogfriends #dogshavefeelingstoo #dogshaveemotions #dogshaveempathy #empathy #empathdog #youngandolddogs #olddogyoungdog #emotionalschnauzer #schnauzerenergy #schnauzerpuppy #minischnauzerpuppy #minischnauzerlife #dogkisses #dogstouchingnoses ♬ Bundle of Joy (From "Inside Out") - Benny Martin

Video je skupio više od 437.800 pregleda, a mnogi su korisnici podijelili slična iskustva s psom koji pokazuje empatiju.

Jedna osoba napisala je: "Psi jednostavno znaju." 

"Ovo me podsjeća na to kada je naš šnaucer prvi put sreo moju mamu. Bila je u bolnici i naš je pas bio tako nježan s njom, samo je ležao pored nje i nježno je ljubio", podijelila je druga. 

"Ovo je nešto najslađe što sam ikad vidjela", priznala je treća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.