Rokijeva priča jedna je od posebno tužnih: Ima 10 godina i ponovno je izgubio dom

ROKI je pas čija tužna sudbina topi i najtvrđa srca. Naime, još 2015. godine Društvu za zaštitu životinja Rijeka javlja se gospođa koja je preuzela psa od rođaka smještenog u starački dom. Žele ga se riješiti. Roki je tada bio umiljat pas, srednjeg rasta, star pet godina. 

"Sljedeći dan dobivamo dojavu da psa drže vani zavezanog bez kućice i stalno plače. Roki dolazi u azil gdje je vidno nesretan i stalno plače pa ga smještamo na privremeni smještaj", kažu iz riječkog azila.

Roki je prije nekoliko godina udomljen u stariju obitelj i svi su se ponadali da je tu kraj njegovim nedaćama. Ali udomitelji javljaju da ga vraćaju.

"Udomiteljica je rekla da ga vraćaju jer vuče na povodcu pa njenog muža bole ramena. On, pas od 10 godina i 15 kilograma. Pas koji je bio kod njih četiri godine i u četiri godine nisu se potrudili naučiti ga da hoda uz nogu. Bio je to poziv na koji ne znamo kako odreagirati, da li se smijati ljudskoj gluposti ili plakati zbog bešćutnosti prema živom biću", dodaju.

Sada je Rokiju što prije potrebno naći novi dom, kako bi starost mogao doživjeti u okruženju koje razumije potrebe psa i ima mjesta u srcu za pružiti ljubav psu u godinama.

"Bilo bi dobro da je novi dom prizemnica s vrtom ili okućnicom, tj da zbog njegovih godina nema puno stepenica, da je netko doma jer kad ostane sam onda zavija od tuge. Roki ima 10 godina i srednjeg je rasta. Čipiran, kastriran i cijepljen. Od nekad veselog, umiljatog psa koji se slaže sa svima, on nam pred očima postaje pas koji više nema želju za ničime i njegov plač nam para uši dok nam se kida srce", poručuju iz Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Više informacija možete dobiti na brojevima 091 133 1162, 091 151 6160 ili 095 543 7932. 

"Molimo da pošaljete poruku pa ćemo vas povratno nazvati", zaključuju.

A ako želite pomoći u troškovima (redovno cijepljenje, zaštita od nametnika, klopica...) možete izvršiti i uplatu na kunski račun udruge:
IBAN: HR0223400091117016982
Svrha plaćanja "Donacija ROKI"

Možete i postati sponzor, a sve o sponzorstvu doznajte ovdje.