Romeo, najusamljenija žaba na svijetu, napokon je našao svoju Juliju

Screenshot/ Global Wildlife Conservation

SEČUANSKA vodena žaba spada u endemsku vrstu i na rubu je izumiranja. Kako javlja CNN, Romeo živi u muzeju u Boliviji i pretpostavljalo se da se radi o zadnjem primjerku te vrste žaba.

On je bio sam punih 10 godina, no sada su mu znanstvenici pronašli moguću partnericu, koja je dobila ime Julija, i to preko servisa za upoznavanje Match.com na kojem Romeo ima svoj profil koji je osvojio internet.

Njihov prvi spoj na slijepo je dogovoren na Valentinovo jer se ipak radi o očuvanju vrste i sve mora biti savršeno.

Sve je počelo kada su Prirodni povijesni muzej Bolivia's Alcide d'Orbigny i konzervatorij Global Wildlife Conservation ujedinili snage te krenuli u potragu za Romeovom partnericom.  

Krenuli su na ekspediciju u Boliviju kako bi pronašli Juliju i sve je trajalo dosta dugo i svi su bili iscrpljeni i umorni. Naime, ove žabe žive pod vodom i morali su pregledati svaki potok i lokvu.

Kada su konačno naišli na jednu sličnu žabu i poveselili se, shvatili su da se ipak radi o muškoj te su odlučili nastaviti potragu drugi dan. I taj dan je bio sretan, pronašli su dvije muške i dvije ženske žabe, a jednoj su odmah dali ime Julia jer je taman u godinama za reprodukciju dok su druge ženke mlađe i nisu još spremne.

Znanstvenici se nadaju da će se Romeo i Julija zaljubiti na prvi pogled, no uvijek postoji mogućnost da spoj na slijepo ne uspije. Romeo je sramežljiv i miran, dok je Julia energična i zaigrana. Možda ovaj put upali ona da se suprotnosti privlače.

Ako Romeo i Julija ne kliknu, znanstvenici će morati napraviti sve da ova vrsta žaba ne izumre, no mi se nadamo da će to ipak biti ljubav na prvi pogled. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.