Slijepa kokoš ima psa vodiča: Godinama živi s pitbullom i nerazdvojni su

Foto: Pixabay

Vlasnici su mjesecima pokušavali izliječiti kokoš od opasne infekcije očiju, ali su saznali da će zauvijek ostati slijepa.

Obitelj je poslije tužnih vijesti odlučila učiniti sve kako bi kokoš Peri ostatak života provela u najboljim uvjetima.

"Napravili smo velike promjene da bi Peri olakšali život. Koristimo posude za hranjenje koje stvaraju zvuk i nisko postavljene šipke za odmor. Navečer nam pravi društvo dok gledamo televizor, a tu je i jedan veliki ležaj u spavaćoj sobi koji je namijenjen njoj", objašnjava vlasnica kokoši Christa Hubbard i dodaje da Peri ima dadilju kada članovi obitelji nisu kod kuće.

Budući da se još kao pile suočila s ozbiljnom bolešću, Peri je navikla na pažnju i njegu koju dobiva od svih članova obitelji. Ipak, jedan ukućanin se najviše brinuo o Peri. Od trenutka kada se razboljela, pitbull Taj je bio glavni zaštitnik kokoši.

"Imao je tri godine kada se zbližio s Peri i odmah je postao njen pas vodič. Osam godina su bili nerazdvojni. Spavali su zajedno i često uživali na suncu. Taj je uginuo 2018. godine poslije duge borbe s rakom. Peri je u tim trenucima bila očajna, jer je znala da je izgubila prijatelja", objašnjava Christa.

Taj je imao važnu ulogu u životu kokoši, a obitelj je brinula kako će se Peri snaći bez njega. Još uvijek ga nisu preboljeli, ali su odlučili udomiti dva mala štenca. Kada su se pridružili obitelji, Peri je odmah postala živahnija. Bila je sretna što je u društvu novih prijatelja. Kako su štenci rasli, Peri se vezala za ženku Gracie. Sada su nerazdvojni, a s njima je i još jedan pas.

Gracie pomaže Peri pronaći omiljene igračke, kao da osjeća koliko su važne za njenu orijentaciju i kretanje.

"Gracie donese igračku i stavi je ispred Peri. Dok se kokoš šeta u dvorištu, Gracie čeka u prostoru koji je rezerviran samo za nju. Kada Peri sjedi ispred televizora, pas joj odmah donese igračku. Prva stvar koju Gracie učini poslije buđenja je obilazak svoje pernate prijateljice", objašnjava Christa.

Taj i Peri su se dobro slagali, a sada je njegovo mjesto zauzela ženka pitbulla. Gracie ozbiljno shvaća svoju ulogu psa vodiča. Trudi se da Peri bude sigurna, sretna i uvijek okružena igračkama, piše Dodo.

"Gracie je nastavila Tajovu misiju. Sigurna sam da su Peri i Gracie dvije srodne duše", objašnjava njihova vlasnica Christa.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.