Slijepi zlatni retriver dobio je malog vodiča koji mu pomaže kretati se po svijetu

PSI vodiči ne pomažu samo slijepim i slabovidnim osobama već i svojim krznenim prijateljima. Osim što im prave društvo, olakšavaju im svakodnevicu.

Među njima je i Oko, štene zlatnog retrivera koje je stiglo u obitelj koja ima desetogodišnjeg zlatnog retrivera imena Tao. Naime, Tau je dijagnosticiran glaukom, a kasnije je oslijepio. 

Taova vlasnica Melanie jednog je dana uočila da se njezin pas čudno ponaša. Češao je oko i cvilio. Zabrinula se pa ga je odvela veterinaru koji je brzo otkrio u čemu je problem. Kako bi mu zaustavio bol, morao je psu kirurški ukloniti oko. Nažalost, 11 mjeseci kasnije ostao je i bez drugog oka. Melanie mu je pomagala, ali život mu je postao iznimno težak. 

Tada je stiglo 11 tjedana staro štene koje je u samo par mjeseci razvilo poseban odnos s Taom. Njih dvojica imaju i svoj profil na Instagramu na kojem ih prati više od 23 tisuće ljudi. 

Oko vodi svog prijatelja u šetnju, povodac vuče zubima i pomaže mu olakšati svakodnevicu i učiniti je sigurnijom. 

Vlasnica ovih simpatičnih pasa nada se da će putem Instagrama podići svijest javnosti o glaukomu kod pasa. Zbog toga je počela surađivati s Kinološkim klubom Amerike te se nada da bi Taov DNK mogao pomoći u identificiranju drugih pasa koji bi mogli biti skloni ovoj bolesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.