Svraka oponaša zvuk sirene. To je čudesno i tužno u isto vrijeme, evo zašto

Screenshot: Facebook

SVRAKE su vrlo inteligentne životinje. Smatraju se najinteligentnijim pticama, a zbog određenih društvenih rituala uspoređuju je čak s čovjekom. Na temelju iskustva mogu predvidjeti ponašanje ostalih svraka, iskazuju sućut drugim svrakama koje dožive smrt nekoga iz jata, hranu mladuncima dijele prema njihovoj veličini.

Svrake su odlične imitatorice, a mogu naučiti kraće izraze i rečenice. Svraka iz videa naučila je oponašati zvuk vatrogasne sirene. Iako je to vrlo čudesno, moramo priznati da je u isto vrijeme i jako tužno.

Pitate se zašto? Svraka je snimljena u New South Walesu (Australija), mjestu u kojem tridesetak požara nije pod kontrolom. Ljudi i životinje već su navikli na strašne zvukove sirena pa nije ni čudno što ga ptice oponašaju.

Australske svrake mogu oponašati više od 30 različitih glasanja ptica iz svoje okoline, kao i glasanje pasa, konja i drugih životinja.

Iako je sposobnost svrake iz videa nevjerojatna, sigurni smo da ćete se složiti kada kažemo da je u isto vrijeme bolno slušati je kako oponaša zvukove koji podsjećaju na katastrofu zbog koje je uginulo više od milijun životinja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.