Timaritelji pokazali gdje su sklonili životinje kako bi ih zaštitili od uragana Ian

Screenshot: TikTok

URAGANI i opasni vremenski uvjeti ne utječu samo na ljude. I životinje je potrebno zaštiti. Farma aligatora St. Augustine je konzervatorij i zoološki vrt na Floridi. Kako bi se pripremili za uragan Ian, slijedili su svoje standardne sigurnosne protokole koji su pomalo neočekivani. Primjerice, WC-i za posjetitelje poslužili su kao mjesta za zaštitu nekih većih ptica.

"Rode zatvaramo u kupaonicu jer je sigurno. Tako ih ne moramo stavljati u sanduke, što bi bilo puno neugodnije", objasnio je timaritelj u zoološkom vrtu na TikToku. U WC su ubacili i ogromnu cjepanicu i zdjelu za vodu. Nastambe su zaključali. 

@staugalligatorfarmzoo Hurricane Ian Zoo Prep: Find more videos and fun about how we secure our animals safely for hurricanes here and other social media channels. #BirdsinBathrooms #hurricane #hurricaneian #hurricaneian2022 #storks ♬ original sound - StAugAlligatorFarm

Video je skupio 8.7 milijuna pregleda, a niti jedna životinja iz ovog zoološkog vrta nije nastradala u uraganu koji je usmrtio najmanje 88 osoba, dok je njih više od 1600 trebalo spašavanje.